Slovak Tazısı Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Slovak Tazısı

Slovak Tazısı hızı, atikliği, algılarının açıklığı ile kategorisinin adından en sık söz ettiren ırklarından. Görünüm bakımından da oldukça dikkat çekicidir.

Artıları
  • Av için özel olarak eğitilen köpeklerdendir.
  • Odaklanmış ve konsantrasyon yeteneği güçlü yapısı ile av aşamasında işlerinizi büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır.
  • Hareket kabiliyetinin çok yüksek olması avda belirtilen hedefe kısa sürede ulaşmasını sağlar.
  • Eğitilebilirliği ve zekası ile kendi kategorisinin lider ırkları arasında bulunur.
  • Cana yakın ve sahiplenici tutumu ile kısa bir zaman diliminde ailenizin parçası olacaktır.
Eksileri
  • Eğer ihtiyaç duyduğu özgür ortam sağlanmazsa depresif hissedebilir.
  • Egzersiz döngüsü ilk defa hayvan sahiplenen kişiler için karşılanması zor bir hale gelebilir.
  • Eğitim sürecinde yanlış teknikler kullanılırsa agresif ve şiddete meyilli olabilir.
  • Kas sistemini destekleyecek kapsamlı bir beslenme planının hazırlanması gerekir.
  • Diğer köpekler ile kıskançlık yaşayabilir ve liderlik için mücadeleye girişebilir.

Koşu hızı alanında rakip kabul etmeyen köpek türleri sınıfındadır. Koşu hızının yüksek olması kadar hedefe odaklı olan bir tür olmasının da memnuniyet uyandırdığı bilinmelidir. Özellikle koku takibini saatlerce sürdürebilecek bir duyu gücüne sahip olması da sıklıkla tercih edilmesinin temel nedenlerindendir. Hem sevimli hem de atletik yapısı ile av süreçlerinizin vazgeçilmez arkadaşlarından biri olacaktır.

Özellikleri

Slovak Tazısı özellikleri sıralandığı zaman av kategorisinde neden bu derece ön planda olduğu bir kere daha anlaşılıyor. Duyularının gücü en yüksek seviyede olan türler kategorisindedir.

Slovak Tazısı alınır mı?

  • AKC tarafından Foundation Stock Service kategorisinde değerlendirilen köpek türleri arasındadır. Türün temel özelliklerin anlaşılması adına bu sınıflandırma çok önemlidir.
  • Köpek türleri konusunda inceleme yapıldığında duyuların en keskin olduğu seçeneklerden biridir. Aynı zamanda dayanıklılığının da üst seviyede olması.
  • Uzun saatler boyunca dikkati dağılmadan tek bir odak noktasını takip edebilen seviyede olması türün belirleyici özelliklerindendir.

Sahiplenme aşamasının hemen öncesinde tazının tüm özelliklerine ilişkin bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Sizin yaşam tarzınız ve beklentileriniz ile köpeğinkinin ne derece uyum içerisinde olduğunu bir analiz etmelisiniz.

Karakter Özellikleri

Slovak Tazısı hakkında bilgi alınırken sabrı ön plana çıkmaktadır. Tazılar arasında en sabırlı ve sahibin direktiflerine de en net şekilde uyum sağlayan türler sınıfındadır. Karakter özelliklerinin bu harika yapısının bir diğer boyutu da ailesine karşı duymuş olduğu sevgi ile alakalıdır. Ailesine duymuş olduğu sevgi ve bağlılık dikkat çekici boyuttadır. Aynı zamanda yabancıların tanınması ve tespit edilmesinde de çok başarılıdır.

Slovak Tazısı bakımı

Fiziksel Özellikleri

Slovak Tazısı boyutları ortalama seviyededir. Boyu 50 santime kadar çıkabilirken, kilosunun  20-22 kg seviyesinde değişim gösterdiği bilinmektedir. Boyuna göre kilo standardı düşüktür. Bu özelliği av sırasında çok daha rahat hareket edebilmesini sağlayan hususlardandır. Slovak Tazısı hastalıkları ve bedensel diğer özellikleri incelendiğinde sizi zorlayacak bir genetik yatkınlığının olmadığı anlaşılıyor.

Zeki mi?

Slovak Tazısı köpeği incelemesi yapılırken özellikle zekasının çok keskin olması duyuları ve zekası ile ön plana çıktığı anlaşılıyor. Dikkatini oldukça yoğun bir şekilde verebilen bir tür olması da dikkat çeken özellikler arasındadır. Zekasının geliştirilmesi için eğitim süreçlerinde zihin egzersizlerini de sürece dahil etmeyi ihmal etmemelisiniz.

Slovak Tazısı boyutları

Koku Yapar mı?

Ağız ve diş sağlığında sorun yaşanması durumunda köpeğin nefesinin kokması durumu ortaya çıkar. Veterinerin de belirttiği bakım rutinlerinin oluşturulması ile bu sorunun da üstesinden gelebilirsiniz.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Slovak Tazısı apartmanda beslenir mi; apartman yaşantısından ziyade müstakil evler için daha uygun bir hayvan türü olduğu bilinmektedir. Bu şekilde rahatlıkla hareket edebildiği görülmektedir. Uzun koşulara ve özgür bir biçimde dolaşmaya alışkın olan bir tür olduğundan apartman yaşantısına alışmasının çok zor olduğunu bilmelisiniz.

Slovak Tazısı cinsi

Bahçede Beslenir mi?

Slovak Tazısı evde bakılır mı; av köpeklerinin bahçeli bir ortamda bakılması daha uygun olur. Sınırlı bahçelerin yine onun özgür yaşantısı için çok uygun olmadığını fakat gerekli olan eğitimler verilirse sorun yaşanmayacağını belirtmek gerekir.

Evde Bakılır mı?

Bu tazı türünün sınırlı hanelerde bakımı sırasında hayvanın yeterince mutlu olmayacağını bilmeniz gerekiyor. Slovak Tazısı çok havlar mı; havlama sorunu yaşamayan köpek türlerinden. Fakat işaret amaçlı havlamasının kendini sınırlandırıldığını hissettiği alanlarda olur.

Slovak Tazısı fiyatları

Evde Yalnız Kalır mı?

Slovak Tazısı evde yalnız kalabilir mi; uzun saatler boyunca bir evde kapalı kalmasının onun hareket kabiliyetini büyük ölçüde sınırlandıracağını bilmeniz gerek. Tam da bu nedenle dilediği zaman serbest bir biçimde dolaşabileceği bir ortamda olmasının köpeğin daha mutlu bir yaşantıya sahip olması adına daha önemli olduğu bilinmektedir.

Slovak Tazısı ilanları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Slovak Tazısı yavruları büyüme hızı çok yüksektir. 10-11 ay içerisinde ortalama bedensel özelliklerine kavuşurlar. Gelişimlerinde bir sorun meydana gelmemesi için özellikle dikkat edilmesi gereken hususların başında kesinlikle beslenme düzeni gelmektedir. Beslenme düzeninde eksiklikler olursa verilen standart sürede sapmalar yaşanmaktadır.

Tüy Döker mi?

Slovak Tazısı tüy döker mi; orta ve ortanın üzerinde tüy dökme durumu söz konusudur.  Ayrıca tüyleri kısadır. Bu nedenle tarama aşamasının kolaylıkla yerine getirilmesi sağlanır. Tüy sağlığının desteklenmesi için besleyici vitaminlerin beslenme düzenine dahil edilmesinin çok büyük bir öneme sahip olduğu bilinmektedir.  Sonuç olarak bu destekleyici ürünlerin kesinlikle veteriner kontrolünde sunulması gerekir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Slovak Tazısı yaşam süresi gerekli olan bakım koşullarının sağlanması durumunda 12-14 seneye kadar uzayabilmektedir. Ayrıca bu süreç içerisinde bilhassa dikkat edilmesi gereken unsur düzenli kontrollerdir. Slovak Tazısı sahiplendirme adımının akabinde de köpeğin sağlık kontrollerinin eksiksiz hayata geçirilmesi gerekir.

Slovak Tazısı özellikleri

Kaç Ayda Büyür?

Sahiplendirme sürecinde Slovak Tazısı ilanları en ufak ayrıntısına kadar incelenmelidir. Sonuç olarak bu ayrıntıların incelenmesi sırasında doğum tarihine de özen gösterilmesi gerekmektedir. Kısa bir süre içerisinde ortalama boyutlara ulaşabilen bu köpeğin yaklaşık bir senede yetişkin görünümü alacağı tahmin edilmektedir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Tek doğumda ortalama 6 adet yavru dünyaya gelir. Slovak Tazısı bakanlar yavrular oldukça sevimli olsalar da bakımının çok büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirtmektedir.

Slovak Tazısı yavru

Kaç Günde Doğurur?

Gebelik sürecinin Slovak Tazısı yavru dünyaya gelme aşamasına geçiş periyodunun 63 güne kadar uzayabildiği bilinmektedir. Ayrıca bu konuda köpeğin genel sağlık durumuna göre doğum sürecinde değişimler meydana gelir.

Slovak Tazısı Bakımı

Bakım sorumluluk isteyen bir süreçtir. Bu nedenle sorumluluk alabilen kişilerin sahiplenme adımını atması gerekir. Slovak Tazısı bakmak zor mu; bakım süreci içerisinde kişilerin dikkat etmesi gereken hususların başında tüy bakımı gelir. Normalin dışında çok hızlı bir tüy dökmenin gerçekleştiğini fark ederseniz bunu veterinerinize danışmalısınız. Slovak Tazısı yorumları bu tür ani tüy dökme sorunlarının genetik bazı rahatsızlıkların habercisi olabileceğini belirtmektedir.  Sonuç olarak beslenme düzeninde meydana gelen aksaklıkların da habercisi olur. Ayrıca uzmanınız size bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair bilgi verecektir.

Slovak Tazısı Nasıl Eğitilir?

Slovak Tazısı eğitimi verilirken disiplinden ve rutin komut tekrarlarından asla vazgeçilmemesi gerekir. Ve böylelikle komutların hayata geçirilmesi sırasında herhangi bir sorun yaşıyorsanız; Slovak Tazısı tuvalet eğitimi ve diğer spesifik eğitim adımlarında bu alanda uzmanlığı kanıtlanan eğitim uzmanlarından yardım alınması çok daha mantıklı olur.

Eğitim süreci içerisinde aslına bakılırsa odak sorunu yaşamaması nedeni ile komutları kolaylıkla algılayabilen köpek ırklarından biri olduğu görülmektedir. Yani eğitimin daha kolay bir hale gelmesi için kesinlikle etraftaki uyarıcı sayısının olabildiğince azaltılması gerekir. Sonuç olarak uyarıcı sayısı ne kadar sınırlı olursa köpeğin dikkatini toplaması da o kadar kolay olur.

Slovak Tazısı Yavru Fiyatları

Slovak Tazısı cinsi köpek fiyatları 25.000 TL ve 30.000 TL seviyesindedir. Ayrıca Slovak Tazısı fiyat aralığı sahip olunan özelliklere göre değişim arz edebilmektedir.

Slovak Tazısı Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları