Siberian Husky Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Siberian Husky

Siberian Husky, En popüler köpek cinsleri arasında yer alıyor sevimli suratı. Parlak, gözleri ve kabarık tüyleriyle Eve apartman yaşamına uygun kıza köpekleridir. Biraz daha yakından tanımak ister misin?

Artıları
  • Korumacı ve atletiktir.
  • Uzun mesafelerde dahi koşu eforuna ilişkin asla sorun yaşamaz.
  • Atletik yapısının yanı sıra iç güdüler konusunda da çok hassas olan hayvanlar arasındadır.
  • Benimsediği ailenin korunması ve tehlikelerin fark edilmesinde başarılıdır.
  • Farklı köpekler ile iş birliği içerisinde kullanılabilir. Özellikle kızak çekmede kullanılır.
Eksileri
  • Sıcak iklimlere alışkın ve uygun bir köpek değildir.
  • Bir alanda tehditlerin fark edilmesi durumunda kendini kolaylıkla riske atabilir.
  • Kapalı alanlarda tüy dökme sorunu bariz hale gelir.
  • Tüy bakımı sırasında çok dikkatli olunmalıdır.
  • Hareketlerin kısıtlanmaması ve açık alanlarda dikkatle kontrol edilmesi gerekir.

Çok eski çağlardan günümüze uzanan ve soyu Spitz köpeklerinden gelen Sibirya Huskisi kızak çekmede gerçek başarı göstermişlerdir. Geçmişin çalışkan köpekleri günümüzün en vefalı dostları arasında yer alıyor. Rusya menşeili bu ırk, FCI ve AKC tarafından resmi şekilde kabul ediliyor.

<yoastmark class=

Siberian Husky Özellikleri

Siberian Husky özellikleri fiziksel ve mizaç özellikleriyle orijinallik yansıması sağlıyor. Bir yavru sahiplenirken dikkat etmen gereken genel özellikleri şöyledir;

Siberian Husky alınır mı?

  • Chukcha, Chuksha, Husky, Icee, SibeDiğer isimleri arasında yer alır.
  • Safkan bir cins olup kızak köpekleri kategorisinde yer alıyor.
  • Ortalama ağırlıkları 25 kilo ve ortalama uzunlukları 58 santimdir.
  • Yaygın olarak görülen renkleri arasında; Agouti, Siyah, Gri, Kırmızı, Sable, Beyaz var.
  • Kuzey Kutbu bölgesinde yaşayan Çukçi kabilesi tarafından yetiştirilen ve Rusya’nın Sibirya şehrinde ilk olarak görülmektedir.
  • Adaptasyonu oldukça yüksek olan bu cins, sıcak ve soğuk havalara karşı oldukça yüksek dayanım gösterir.
  • Atletik ve kaslı bedeni, çevik yapısı, güçlü iskelet sistemiyle daima sağlıklı cinslerden biridir.
  • Irkın yatkın olduğu çok fazla hastalık bulunmamaktadır.
  • Oldukça nazik ve sevecendir fakat diğer hayvanlara karşı ilk etaplarda saldırgan olur.

Sibirya Kurdu Karakter Özellikleri

Sibirya kurdu olarak bilinen bu cinsin karakter özellikleri yetiştirme tarzını bağlı şekil alır. Ancak genel anlamda insanlara karşı oldukça nazik duyarlı ve sevecendir. Sadakati yüksektir. Çok fazla havlamak, çok fazla ses çıkarmak veya yaramazlık yapmak gibi huyları yoktur.

Siberian Husky bakımı

Siberian Husky sahiplendirme bilgilerinde yaşına ve ırkına bağlı gösterdiği özellikler hakkında detaylı bilgiler alınmaktadır. Hem dışa dönük hem oldukça akıllı hem uyanık hem de oldukça dikkatli bir canlıdır. Onu tanımlarken genellikle arkadaş canlısı, sevecen ve iyi huylu olarak anlatırlar. Her ne kadar güçlü ve farkında bir canlı olsa da mütevaziliği ile nezaketiyle tanınır.

Özellikle yüz bölgesindeki samimi ifadesiyle çok sempati toplar. Gülümser ifadesi ve güzel gözleriyle şahane karakterinin özelliklerini yansıtır.

Siberian Husky Fiziksel Özellikleri

Sibirya Kurdu kızak köpeği olmasından dolayı oldukça güçlüdür. Özellikle omuzları ve ön kolları oldukça sağlamdır. Ön ve arka bacaklarının uzunluğu aynı, gövdesi orantılıdır. Sonuç olarak ağız ve burun bölgesi öne doğru hafif çıkık kabarık tüyleriyle yumuşak bir görüntü sunar. Göz renkleriyle beğeni kazanan bu cinste mavi ve yeşil gözler görmek mümkündür. Aynı zamanda ela gözlü olanlar vardır. Burun kaplamaları siyahtır. Kürklerde siyah ve kahverengi, gri ve beyaz, en popüler olarak alaca renklerini görmek mümkündür. Nadiren sable kırmızı, gümüş türleri bulunuyor.

Siberian Husky boyutları

Doğumda verimlilik gösteren bu canlı senede bir kez dünyaya getirdiği yavrularının çoğunu hayatta kalmasını sağlıyor. Siberian Husky hastalıkları Katarakt, Korneal Distrofi, Progresif retinal atrofi (PRA)nadiren olsa görülen hastalıklar arasında yer alıyor.

Fiziksel kapasiteleri değerlendirildiğinde erkeklerde 19 ila 27 kiloya kadar, dişilerde ise 15 ve 23 kiloya kadar kapsamları görülür. Yüksekliklerde ortalamaları erkeklerde 52 ve 61,5 santim dişilerde ise 50 santim ve 56,5 santim olarak resmi kayıtlarda değerlendirilir.

Zeki mi?

Siberian Husky yavruları zeki, akıllı ve hızlı öğrenen bir cins olarak tanımlanıyor. Hem yavru yaşlardan itibaren eğitirken hem ileri yaşlarda daima zeki sınıfta yer alan köpeklerdendir. Ancak bu zekalarıyla diğer türler arasında sıyrılmak öne çıkmak, dikkat çekmek veya diğerlerine hüküm salmak gibi hareketleri yoktur. Genel anlamda o mütevazi davranır ve naziktir.

Siberian Husky cinsi

Koku Yapar mı?

Siberian Husky yavru koku oranı çok düşüktür. Kürkleri sağlam, dayanıklı ve kalitelidir. Çok fazla dökülmediği gibi çok fazla koku oluşturmaz. Doğru gıdalarla beslendiği zaman dışkılamada kötü koku görülmemektedir.

Siberian Husky Apartmanda Bakılabilir mi?

Siberian Husky apartmanda beslenir mi, evde çok havlar mı? Sibirya haski cinsi apartman yaşamına uygundur. Ayrıca Türkiye’de çok popüler bir köpektir. Sevimli, ağır başlı ve fiziksel ihtiyaçları giderildiği zaman apartmanda çok yüksek ses çıkarmadan yaşar. Saldırma huyları yoktur.

Siberian Husky fiyatları

Siberian Husky Bahçede Beslenir mi?

Sibirya kurdu bahçede beslemeye uygundur. Kışın zorlu hava şartları veya yaz sıcağı onu etkilemez. 2 katmanlı postu sayesinde bahçede beslenmeye uygundur. Üstelik yırtıcı hayvanlar vahşi hayvanlara karşı son derece yenilmeyen kapsama sahip olduğu için kendini korur. Ayrıca bahçede şayet sürekli zincir altında ya da tel örgüler altında tutulmuyor ise mutlu olur.

Siberian Husky Evde Bakılır mı?

Siberian Husky evde bakılır mı, çok tüy döker mi? Sibirya haskileri evde bakmaya uygundur. Ayrıca küçük yaşlardan itibaren eğitilmesi şart. Ve diğer canlılara karşı mutlaka sosyalleştirilmelidir. Zira daha küçük canlılara saldırgan davranmaktadır veya farklı türlere karşı yaklaşımı yabani olur.

Siberian Husky hastalıkları

Evde Yalnız Kalır mı?

Siberian Husky evde yalnız kalabilir mi, diğer evcil ilerle yalnız durabilir mi? Sibirya kurtlarının yalnızlık, hoşgörü seviyesi ortadan biraz yüksektir. Sonuç olarak doğadayken yalnız dolaşmak, keşfe çıkmak ise sürmek gibi dürtüleri vardır. Yalnızlığı çok sorun etmez. Ancak evde ve şehir yaşantısında yalnız kalmak çok uzun sürdüğü zaman onun hoşuna gitmez. Ayrıca bahçede diğer hayvanlarla birlikte olduğunda sorun olmayacaktır.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Siberian Husky bakanlar en fazla 27 kiloya kadar çıkabildiklerini yüksekliklerde ise 61 santime varan bildiklerini söyler. Ayrıca resmi kayıtlarda bunu destekliyor.

Siberian Husky ilanları

Tüy Döker mi?

Siberian Husky hakkında bilgi ve resmi içeriklerin tamamında tüy dökme potansiyelinin ortadan daha az olduğu bilinmektedir. Haftada bir kez maksimum 2 kez taramak yeterli olacaktır. Sonuç olarak banyo yapma sıklıkları çok fazla değildir. 2 ayda bir bile yeterli olur.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Siberian Husky yaşam süresi Sağlıklı koşullarına, ilgisine, sevgisine ve beslenme protokollerine bağlı olarak ortalama 13 sene maksimum 14 sene devam eder.

Kaç Ayda Büyür?

Sibirya haski köpeklerinin büyümeleri 18 aydan sonra görülmektedir. Ayrıca çiftleşmek için en ideal dönemler 18- 24 ve sonrasıdır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Sibirya Husky köpekleri tek seferde doğum potansiyellerinde 8 yavruya kadar dünyaya getirebiliyorlar. Sonuç olarak doğum sayısına veya çiftleşme oranına bağlı olarak 4 yavrudan itibaren doğururlar.,

Siberian Husky özellikleri

Kaç Günde Doğurur?

Siberian Husky yorumları ve genellikle yetiştirme merkezlerinde doğum periyotları 60- 64 gün aralığında olduğu söylenir.

Bakımı

Siberian Husky bakmak zor mu, beslenmesi çok maliyet gerektiriyor mu? Yani Sibirya kurt köpeklerinin bakımları çok kolaydır. Ağız bakımı, pati, göz ve kulak bakımları yanı sıra haftalık taramaları onlar için yeterli olur. Türüne uygun mamalarla günde 3 ölçek onlar için yeterlidir.

Siberian Husky yavru

Nasıl Eğitilir?

Siberian Husky eğitimi deneyimliler tarafından yapılmaktadır. Yani yetişkin bir Haski edinebilirsin ancak sen eğitim vereceksen mutlaka yavruluk dönemden itibaren sahiplenmen gerek. Sonuç olarak akıllı canlılardır ancak doğru eğitim metotları uygulanmalıdır.

Siberian Husky Yavru Fiyatları

Siberian Husky cinsi köpek fiyatları, 1.200 dolara kadar çıkabiliyor. Haskinin rengi, göz renkleri, cinsiyeti, yaşı gibi formüllere bağlı olarak Siberian Husky fiyat aralığı Türkiye’de 2.023 senesinde24.000 TL ile 35.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Siberian Husky Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları