Alpine Dachsbracke Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Alpine Dachsbracke

Alpine Dachsbracke, koku tazısı sevimli yapısı, uzun kulakları ve kahverengi rengiyle içinizi ısıtacak. Küçük ırk türlerinden olan bu köpek cinsi avcı ırkı köpeğidir. Arkadaşlık için tercih edebileceğiniz bu köpek oldukça sıcakkanlı bir yapıya sahip.

Artıları
  • Kompakt yapısı sayesinde dar alanlarda ve engebeli arazilerde rahatça hareket edebilir.
  • Gelişmiş koku alma yetenekleri ile tanınır.
  • Fiziksel dayanıklılığı ile bilinir.
  • İyi bir eğitimle sosyal köpek haline gelebilirler.
  • Kısa tüyleri sayesinde bakımı kolaydır.
Eksileri
  • Bağımsız bir doğaları olduğundan eğitmek bazen zor olabilir.
  • Avcılık kökenli olduklarından güçlü bir avcı içgüdüsü taşırlar.
  • Havlama ve uluma eğilimine sahip olabilir. Bu komşuları rahatsız edebilir.
  • Erken yaşlarda iyi sosyalleşmezlerse, diğer köpekler ve insanlarla ilişkileri sınırlı olabilir.
  • Yeterli fiziksel ve zihinsel aktivite sağlamadığında sıkılabilirler.

Alpine Dachsbracke köpeği, Avusturya kökenli küçük ırk bir köpek türüdür. Daha çok orman bölgelerinde geliştirilen bu köpek türü tazı köpeğidir. Kendine özel özellikleri sayesinde günümüzde birçok kişinin tercih ettiği evcil hayvanlar arasında yer alıyor.

Koku Tazısı

Özellikleri

Alpine-Dachsbracke özellikleri olarak bahsedeceğimiz özellikler şu şekilde;

  • Genellikle tavşan ve yaban domuzu gibi av hayvanlarını izlemek ayrıca aynı zamanda avlamak için kullanılırlar.
  • Alpine Dachsbracke hastalıkları olarak pek fazla genetik hastalığı bulunmuyor. Ancak yine de diş ve tüy sağlığına dikkat edilmesi köpeğinizin hastalıklardan daha çok korumasına yardımcı olur.
  • Orta boyutlarda, güçlü ve kompakt bir yapısı vardır.
  • Kısa bacaklara, güçlü kaslara ve kısa tüylere sahiptirler. Görünümleri son derece sevimlidir.

Alpine Dachsbracke

Karakter Özellikleri

Bu köpeklerin karakteri özelliklerine baktığımızda ise şu durumlardan bahsedebiliriz;

  • Alpine-Dachsbracke çok havlar mı; bu köpek ırkı daha çok avlanma ve izlenmeye yönelik olduğu için uyarı amaçlı havlaması görülebilir.
  • İyi bir iş birliği içinde çalışabilen, hareketli, sadık ve çalışkan bir karaktere sahiptirler.
  • İyi bir iz sürücüsüdürler ve av izlerini takip etmekte yeteneklidirler.
  • İnsanlarla ve diğer köpeklerle genellikle iyi geçinirler. Sevecen ve arkadaş canlısı bir doğaya sahiptirler. Sosyal olmaktan hoşlanırlar.
  • Alpine-Dachsbracke ilanları ile bu köpeği sahiplenme istiyorsanız daha önceden aldığı eğitimlere dikkat etmeniz gerekir.

Fiziksel Özellikleri

Alpine Dachsbracke hakkında bilgi olarak sunacağımız fiziksel özellikler şöyle;

  • Çok yüksek boyutlarda değillerdir. Genellikle 34-42 cm yüksekliğe ulaşabilirler.
  • Ağırlık olarak da yine küçük olan bu köpek ırkı son derece hafiftir. Yaklaşık 15-18 kg arasında değişebilirler.
  • Kısa ve sık tüylere sahiptirler. Tüy renkleri genellikle siyah ve kahverengi tonlarındadır.
  • Genellikle kısa bir kafa yapısına sahip olup kulakları uzun ve sarkıktır. Kendilerine özgü sevimli bakan gözleri var.

Zeki mi?

Bu köpek arıkan’ın ortalama bir zeka seviyesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Eğitimi için sabırlı bir eğitim sağlanması durumunda öğrenmeleri mümkün olacaktır. Ayrıca sosyal zekası da iyi bir köpektir. Alpine-Dachsbracke bakmak zor mu; bu köpekleri av köpeği olduğu için fazla hareket ister. Ayrıca orta zekalı olması eğitim konusunda zorluk oluşturmaktadır.

Alpine Dachsbracke Koku Yapar mı?

Köpeğinizin koku yapması birçok farklı faktöre bağlı olacaktır. Köpeğinize ne kadar iyi bir şekilde bakım yaparsanız o kadar az koku problemi yaşarsınız. Alpine-Dachsbracke bakanlar bu köpek cinsinin koku yapmadığını belirtmiş. İyi bir bakım ile tüyler kısa olduğu için kolay bir koku giderim sağlanıyor.

Alpine Dachsbracke fiyatları

Apartmanda Bakılabilir mi?

Alpine Dachsbracke apartmanda beslenir mi; bu köpeklerin apartmanda beslenmesi tavsiye edilmez. Enerjik ve avcı bir doğaya sahiptirler. Apartmanda yeteri kadar enerji harcamazlar ve hareket alanı elde edemezler.

Bahçede Beslenir mi?

Köpeğinizi bahçede beslemek istiyorsanız bu köpek türünü tercih edebilirsiniz. Hatta bu köpekler bahçede olmaktan keyif alır. Ancak köpeğinizi bahçede besliyorsanız sosyal etkileşim unutmamanız gerekir. Alpine-Dachsbracke yorumları kapsamında birçok sahibin herhangi bir problem yaşamadığı görülüyor.

Evde Bakılır mı?

Alpine-Dachsbracke evde bakılır mı; köpeğinizi evde besleyebilirsiniz ancak evinizin sahip olduğu alan son derece önemli olacaktır. Daha çok Bahçelievler bu köpekler için rahatlık sağlayabilir. Ayrıca evde düzenli olarak egzersizlerinin yapılması ve mental uyaranlar sağlanması önemli olur.

Evde Yalnız Kalır mı?

Alpine-Dachsbracke evde yalnız kalabilir mi; köpeklerinizi kısa süreli yalnız bırakılması tavsiye edilir. Ancak uzun süreli yalnızlıkla baş edilemezler. Ortalama olarak 8 saatten daha uzun süre yalnız bırakmanızı tavsiye edilmemektedir. Gerekli durumlarda ise düzenli bir ortam oluşturulması gerekir.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Alpine Dachsbracke boyutları olarak en fazla 42 cm yüksekliğe kadar ulaşabilirler. Genellikle boyutları dişilere göre fazla değişiklik göstermese de bu köpek yüzüne görülebilen en yüksek yükseklik 42 cm olarak değerlendirilmektedir.

Tüy Döker mi?

Alpine-Dachsbracke tüy döker mi; mevsimsel olarak tüy dökmeleri mümkün. Tüy dökülme problemi maalesef ki neredeyse tüm hayvanlarda yaşanıyor. Tüy dökülmenin önüne geçilmesi için beslenme ve tüylere düzenli bakım son derece önemli.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Alpine-Dachsbracke yaşam süresi olarak bu köpeklerin uzun süre yaşadıklarını söyleyebiliriz. Ortalama bir köpek yaşam süresi 10 yıl olarak değerlendirildiğinde bu köpekler 12 ila 14 yıla kadar yaşayabiliyor. Köpeğinizin yaşam süresi 10’a çıkart sunduğunuz şartlara göre değişiklik göstermektedir.

 Kaç Ayda Büyür?

Alpine-Dachsbracke yavru halinden yetişkin haline geçene kadar öncelikle 6 ay sürecinde hızlı bir gelişim yaşar. Daha sonra 6 aydan 12 aya kadar tamamen büyüme sürecini tamamlar. Ancak her bir köpeğin büyüme süreci farklı olur.

Alpine Dachsbracke alınır mı?

Kaç Tane Yavru Yapar?

Bu köpekler doğum yaptıkları zaman küçük irk olmalarına rağmen yeterli sayıda yavru verebiliyor. Alpine-Dachsbracke yavruları sayısı tek bir doğumda 4 ila 6 yavru arasında değişmektedir. Tabii ki bu durumda köpeğinizin boyutu önemli olacak.

Kaç Günde Doğurur?

Bu köpekler ortalama gebelik dönemi sürecine sahiplerdir ancak diğer köpeklere oranla karşılaştırıldığında yaklaşık 5 güne kadar erken bir doğan yapılması mümkün. Alpine Dachsbracke sahiplendirme için köpeğinizin yavru olmasını istiyorsanız yavrulama süreci 60 ila 63 gün arasında değişiklik gösterecektir.

Alpine Dachsbracke yavru

Yavrularınızın özellikleri ve yaşlarına göre Alpine-Dachsbracke fiyat aralığı değişiklik göstermektedir. Özellikle aşıları tamamlanmayan yavrular ya da yaşı geçen hayvanlar için fiyatlandırmalar farklı olur.

Bakımı

Köpeğinizin bakımı için onunla düzenli olarak ilgilenmeniz onu mutlu edecektir. Düzenleyici ve fırçalama tırnak kesimi ve kulak temizliği gibi birçok hijyen bakımı gerektirir. Ayrıca enerji seviyelerini dengelemek için de günlük egzersiz ve dengeli beslenme çok önemli olacaktır.

Alpine-Dachsbracke tuvalet eğitimi verilerek de köpeğinizin çok daha güvenilir bir ortamda hangi alanları tuvalet yapacağını belirtebilirsiniz. Ayrıca köpeğiniz dışarıda tuvalet için gezdirmek enerjisini dengelemek için yardımcı olur. Bu köpeklerin eve alıştırılmaması tavsiye edilmektedir.

 Nasıl Eğitilir?

Alpine-Dachsbracke eğitimi için sabır ve tutarlılık son derece önemlidir. Köpeğinizin eğitiminde pozitiflik işleme yöntemleri ile ödüllendirme sağlanmaktadır ve eğitimin çok daha başarılı olması amaçlanmaktadır.

Alpine Dachsbracke özellikleri

Ancak bu köpekler av köpekleri olduğu için komutları öğrenme konusunda zorluk yaşar. Bu konuda sabırlı olmak en önemli nokta olacaktır. Eğitim sırasında özellikle avcılık içgüdülerini yönetmeye çalışın. Böylece köpeğinize özellikle evde beslemek istiyorsanız daha uygun şartlara getirmiş olursunuz.

Yavru Fiyatları

Alpine-Dachsbracke cinsi köpek fiyatları farklı birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Yani bu köpeklerin fiyatları yaklaşık olarak 20.000 TL ve üzeri olur. Ayrıca Türkiye üzerinde bulunması zor olduğu için fiyatlarda daha fazla artış görülmesi mümkün olacaktır.

Alpine Dachsbracke Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları