Schweizerischer Niederlaufhund Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Schweizerischer Niederlaufhund

Schweizerischer Niederlaufhund ya da Küçük İsviçre Tazısı kusursuz avcılara ve ideal ev arkadaşlarıdır. Uysal ve sakin bir doğaları olan köpekler sahiplerine bağlıdır.

Artıları
  • Koku takip kabiliyeti en yüksek olan köpek ırkları arasında yer alır.
  • Hareket kabiliyeti ve atikliği çok yüksek seviyededir.
  • Uzun av süreçlerinde kapsamlı alanlarda dahi koku takibini kaybetmez.
  • Bağımsızlığına düşkün bir ırk olduğu için bakımında zorluk yaşamazsınız.
  • Beslenme sürecinde zorluk çıkartmaz.
Eksileri
  • Ortamda uyaranların fazla olduğu süreçlerde sorun yaşayabilir.
  • Odaklanma kabiliyetlerinde eğitim ile geliştirme yapılmazsa zamanla düşüş yaşanır.
  • Farklı köpekler ile aynı alanda yaşadığı zaman sıkıntı ile karşılaşabilir.
  • Hareketli bir köpek ırkı olduğu için kapalı alanlarda baskı altında hisseder.
  • Özgür ruhlu olduğu kadar ailesi ile sosyalleşmeye de ihtiyaç duyar.

Anavatanı İsviçre olan scenthound sınıfında yer alan köpek ırkıdır. Bu ırk içerisinde dört farklı tür bulunmaktadır. Ataları Basset Hound ırkıdır, büyük arazilerde çevik ve hızlı olmalarıyla ön plana çıkar. Yaralı hayvanları bulma ve koku alma konusunda oldukça başarılı olan köpeklerdir. Bugün İsviçre dışında tanınmayan bu ırka sahip olmak fazlasıyla zor bir süreçtir.

Schweizerischer Niederlaufhund Özellikleri

Schweizerischer Niederlaufhund kusursuz bir avcı olmasının yanı sıra muhteşem aile hayvanıdır. Diğer Küçük İsviçre Tazısı özellikleri;

Schweizerischer Niederlaufhund alınır mı?

  • Bu türler Berner Hound, Jura Hound, Lucerne Hound ve Schwyz Hound ceket renkleriyle birbirinden ayrılır.
  • 2006 tarihinde UKC tarafından tanınan bu köpekler küresel çapta bir popülerliğe sahip değildir.
  • Günümüzde bu ırk hala İsviçre ovalarında avlanma için kullanılmaktadır.
  • Kendi ülkelerinden tanınan köpeklerin egzersiz ihtiyaçları avlanma dönemlerinde karşılanır.
  • Doğada olmayı seven köpekler çiftlik evleri ya da büyük bahçeli evlere uygundur.
  • Avlanma dürtüleri nedeniyle kaçmalarını önleme için bahçenin çevresi çitlerle kapatılmalıdır.
  • Küçük İsviçre Tazısı cinsi köpek fiyatları ülkesi dışında bilinmediği için belirlenememiştir.

Küçük İsviçre Tazısı Karakter Özellikleri

Küçük İsviçre Tazısı yorumları sayesinde bakımları konusunda bilgi toplanabilir. Av esnasında cesaretli, merhametsiz ve dayanıklı olmalarıyla dikkat çeker. Avlanırken komutları beklemeden bağımsız hareket eder. Küçük hayvanları potansiyel av olarak görür. Çocuklar ve öteki köpeklerle anlaşabilir, agresif ya da saldırgan değildir, avcı olmasına rağmen sevimli olan köpekler bekçilik konusunda yetersizdir.

Schweizerischer Niederlaufhund bakımı

Küçük İsviçre Tazısı sahiplendirme ile bu köpekleri arkadaş edinebilirsiniz. Ancak İsviçre dışında bulunmaları oldukça zordur. Köpeğin karakteri çeşitli eğitimler sonrasında oluşmaktadır. Erken ve iyi bir eğitmen tarafından verilen eğitimler kusursuz evcil hayvanlara dönüşmelerini sağlar. Bazı dönemlerde huysuz olabilirler, bu sırada onlara bağırmanız daha da hırçınlaşmalarını sağlar.

Schweizerischer Niederlaufhund Fiziksel Özellikleri

Küçük İsviçre Tazısı hakkında bilgi arasında en dikkat çekeni ırkın sahip olduğu çeşitliliktir. Bu ırkta ortak özellikleri baş ve vücut yapısı, göz çizgisi altındaki boyut, dar ve derin kulaklar olan dört tazı çeşidi vardır. Kuyrukları orta uzunlukta düşük ve tüylüdür.

Schweizerischer Niederlaufhund boyutları

Bernese Tazı / Berner siyah, beyaz ile ten rengi tüylere sahiptir. Başka bir renk görülmemektedir. Beyaz zeminin üzerinde siyah plakalar barındırmaktadır. Luzern Tazı düz saçları olan siyah, beyaz, gri renklerde benekli vücuda sahiptir. Jura tazı göğüs ve gözlerinde ten rengi lekeler taşır. Schwyz tazı çoğunlukla beyazdır fakat turuncu-kırmızı, sarı- kırmızı lekelere sahip olur.

Schweizerischer Niederlaufhund cinsi

Küçük İsviçre Tazısı ilanları üzerinden sayılan özelliklerde köpekler bulabilirsiniz. Ancak anavatanları dışında kolay bulunmadıklarını unutmamalısınız. Ayrıca bu köpeklerin ilk kez hayvan sahiplenen deneyimsiz kişilere uygun olmadıklarına dair çeşitli yorumlar mevcuttur. Küçük İsviçre Tazısı çok havlar mı; evet, yüksek sesle havlayan vokal ırklardandır. Can sıkıntısı, koruma, ayrılma kaygısı ve alarm durumlarında havlamaları artar.

Schweizerischer Niederlaufhund Zeki Mi?

Evet, oldukça zeki köpek ırkları arasındadır dolayısıyla eğitimleri kolaydır. Temel komutları zorlanmadan öğrenen köpekler iyi arkadaşlar olurlar.

Schweizerischer Niederlaufhund fiyatları

Schweizerischer Niederlaufhund Koku Yapar Mı?

Kendi köpek kokusuna sahiptir ama çok kötü kokmaz. Kötü kokunun oluşmasında kulak enfeksiyonları veya deri alerjileri gibi hastalıklar yer alır. Ayrıca dışarda kötü kokan bir şeyle oynaması da kokuya sebep olur.

Schweizerischer Niederlaufhund Apartmanda Bakılabilir Mi?

Küçük İsviçre Tazısı apartmanda beslenir mi; apartmanlar ideal yaşam alanları değildir. Ancak gerekli koşullar sağlandığında ve günlük yürüyüşe çıkarıldıklarında bakılmaktadır.

Schweizerischer Niederlaufhund hastalıkları

Schweizerischer Niederlaufhund Bahçede Beslenir Mi?

Köpek kulübesinde olmayı sevmezler, aileye yakın olmak isterler. Bu yüzden bahçede bakılsalar da evde girmelerine izin verilmesi gerekir.

Schweizerischer Niederlaufhund Evde Bakılır Mı?

Küçük İsviçre Tazısı evde bakılır mı; evet, evde bakımlarında sorun yoktur. Bahçeli evler veya çiftlik evleri yaşamaları için idealdir.

Schweizerischer Niederlaufhund Evde Yalnız Kalır Mı?

Küçük İsviçre Tazısı evde yalnız kalabilir mi; hayır, yalnız kalamaz. Evden ayrılırken yanında aileden birinin kalması ya da iş yerine götürmeniz gerekir.

Schweizerischer Niederlaufhund ilanları

Schweizerischer Niederlaufhund En Fazla Ne Kadar Büyür?

Küçük İsviçre Tazısı boyutları erkek ve dişiler için değişkendir. Dişilerde 33- 40 cm ila erkeklerde 35- 43 cm yüksekliğe sahiptir, bu ırkın ortalama ağırlığı 8- 15 kg’dır.

Schweizerischer Niederlaufhund Tüy Döker Mi?

Küçük İsviçre Tazısıtüy döker mi; ortalama tüy dökücülerdir. Haftada 2 ya da 3 kere fırçalamanız tüylerin daha güzel olmasını sağlar ve dökülmeyi kontrol imkanı verir.

Schweizerischer Niederlaufhund Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Küçük İsviçre Tazısı yaşam süresi ortalama 10 yıl ila 12 yıl aralığında değişmektedir. Rutin bakımları yapılan ve uygun koşullarda düzenli beslenen köpekler daha uzun süre yaşar.

Schweizerischer Niederlaufhund Kaç Ayda Büyür?

Küçük İsviçre Tazısı yavruları genel olarak 12 ay ila 24 ay içerisinde tamamen olgunlaşmaktadır.

Schweizerischer Niederlaufhund özellikleri

Schweizerischer Niederlaufhund Kaç Tane Yavru Yapar?

Küçük İsviçre Tazısı yavru sayısı 5- 7 tane arasında değişir. Bu köpekler yılda bir defa doğum yapmasına izin verilmektedir. Yaş, cinsiyet ve önceki doğum sayısı yavru miktarına etki eder.

Schweizerischer Niederlaufhund Kaç Günde Doğurur?

Küçük İsviçre Tazısı köpeği doğum süresi 60 gün ila 64 gündür. Bu zaman zarfında köpeğinizin doğumunun gerçekleşmesi eklenmektedir. Eğe süre uzarsa veterinerden yardım istemeniz ne doğru karar olur.

Schweizerischer Niederlaufhund yavru

Schweizerischer Niederlaufhund Bakımı

Küçük İsviçre Tazısı genel olarak oldukça sağlıklı ve dayanıklı bir ırktır. Ancak tüm köpek cinslerinde bulunan bazı hastalıklara yatkınlıkları vardır. Küçük İsviçre Tazısı hastalıkları dirsek ve kalça displazisi, patella luksasyonu ve alerjilerdir. Yiyeceklere, köpek şampuanlarına ve pire tozu benzeri alerji türleri vardır. Bu yüzden köpeğinizi sahiplenirken sağlık belgelerini istemeniz son derece önemlidir. Küçük İsviçre Tazısı bakanlar, düzenli olarak veteriner kontrolü ila temizliklerini yapmalıdır.

Küçük İsviçre Tazısı bakmak zor mu; çok zor olmamakla birlikte düzenli yapılması gereken işlemler içerir. Tüylerin taranması, tırnak kesimi, diş fırçalama ve kulakların kontrolü bakımlarının en önemli unsurlarıdır. Haftalık en az 2 iki kere diş fırçalama, oyun ve egzersizlerde törpülenmeyen tırnaklar ayda bir kesilmelidir.

Kötü koku, kızarıklık için köpeğinizin kulaklarını haftalık kontrol etmelisiniz. Bu ırkın tüy bakımı çok kolaydır. Her hafta taramanız yeterli gelir, aşırı kirlenme yahut çamura bulanma benzeri durumla harici yılda bir iki kez yıkamanız gerekir. Fazla banyo köpeğinizin kürk yapısına zarar vererek aşırı koku ya da farklı hastalıklara neden olur. Ayrıca köpeğiniz için düzenli bir veteriner kontrolü oluşturmanız şarttır.

Schweizerischer Niederlaufhund Nasıl Eğitilir?

Küçük İsviçre Tazısı eğitimi kısa periyotlardan oluşmalı ver ilginç içerikler barındırmalıdır. Aksi halde köpeğiniz sıkılarak komutlara uymaz. Ayrıca bütün eğitimlerin Küçük İsviçre Tazısı tuvalet eğitimi de dahil erken dönemde başlaması gerekir. Genel olarak eğitimlere başlama 5 ya da 8 haftalık iken olmalıdır. Büyük köpeklerin eğitimi zordur üstelik erken sosyalleşme köpeğinizin daha uysal ve uyumlu olmasını sağlar.

Schweizerischer Niederlaufhund Yavru Fiyatları

Küçük İsviçre Tazısıfiyat aralığı belirlenememiştir. Ancak fiyatlar köpeğin şeceresi, yaşı, cinsiyeti ve popülerliğine göre değişir.

Schweizerischer Niederlaufhund Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları