Sabueso Español Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Sabueso Español

Sabueso Español orta boyutlu evcil köpeklerden! İspanyol tazısı hakkında öğrenmek istediklerinizi yazımızdan okuyabilirsiniz.

Artıları
  • Hız yarışlarında ve av sırasında en sık tercih edilen köpek ırkları arasında yerini almaktadır.
  • Hareket kabiliyeti ve odaklanma seviyesi oldukça yüksektir.
  • Akıllı ve sevecen bir ırktır.
  • Farklı koşullara ayak uydurma konusunda asla bir sıkıntı yaşamaz.
  • Yeni komutların algılanmasında da çok başarılıdır.
Eksileri
  • Hareket kabiliyetinin yüksek olmasının yanı sıra sıkı egzersiz rutinlerine ihtiyaç duyar.
  • Kapalı bir alanda sınırlandırılmış çevrede kendini baskı altında hisseder.
  • Sahiplenen kişilerin bir kısmının egzersiz düzenine ayak uydurma konusunda sorun yaşadığı görülmektedir.
  • Komutların bir kısmının algılanması için özel eğitimcilerden destek almanız gerekebilir.
  • Aynı bölge içerisinde farklı köpekler ile bağlantı ve ilişki kurmada başarılı değildir.

Antik Asya Greyhound’un soyundan gelen cins, Romalılar tarafından bilinmeden önce İber Yarımadası’nda vardı. Bu cinsin çoğu, 16. yüzyıldan itibaren İrlanda ve İngiltere’ye ihraç edildi.  İngiliz Greyhound’un atalarından biri oldu.

Sabueso Español

Sabueso Español

Sabueso Español Özellikleri

İspanyol tazısı köpeği en hareketli köpeklerden biri. İspanyol tazısı özellikleri incelendiğinde;

Sabueso Español alınır mı?

  • Avını gözleriyle takip eden ve büyük bir hızla kovalayan tavşan av köpeği.
  • Tavşan, tilki ve yaban domuzu gibi kürklü avları da yakalayabilirler ve bir zamanlar bunları avlamak için kullanılırlardı.
  • Sahiplerine karşı çok enerjik, sadık ve cesurdurlar.
  • Cesaret, bu standart ırkın en önemli özelliklerinden biridir.
  • Başlangıçta tavşan avlamak için yetiştirilmişler, mükemmel dayanıklılıkları ve koku alma duyuları nedeniyle polis köpeği olarak da kullanılıyorlar.
  • Dayanıklıdır ve bu fiziksel gücü evde yapmak imkansızdır.

İspanyol tazısı bakanlar köpeklerinin hala avcılık özellikleri taşıdığını ve koku duyusunun çok iyi olduğunu söylüyor.

İspanyol Tazısı Karakter Özellikleri

Cins, iyi gelişmiş ve keskin bir koku alma duyusuna sahiptir ve doğal olarak avlanmaya uygundur. Havlaması yüksek ve çok ısrarcı olabilir. İspanyol tazısı çok havlar mı havlaması seviyor.  Çok bölgesel, koruyucu ve inatçıdırlar. Sahiplerin en başından kendilerini lider olarak dayatmaları gerekir.

Sabueso Español bakımı

Bu evcil hayvan, güçlü kişiliği daha güçlü ve her zaman olumlu bir eğilim gerektirdiğinden çocuklarla ilişki kurmak için pek uygun olmayabilir. Ancak çocuklarla gözetimsiz zaman geçirmek önerilmez. Diğer evcil hayvanlarla etkileşime girerken asla bir tazıdan daha küçük olmayın. İspanyol hound çünkü onları av olarak görüyor.

Sabueso Español Fiziksel Özellikleri

Hafifçe kalkık sırt çizgisi, oldukça uzun ve uzun kafası olan iyi büyüklükte bir tazıdır. İskelet yapısı kompakt, baş uzun ve dardır. Göğüs kafesi yeterince büyük, göbek iyi kıvrılıyor ve kuyruk çok uzundur. Arka bacaklar iyi açılı ve kaslıdır. Ceketin ince kısa tüyleri ve sert yarı uzun tüyleri vardır. Tüm kaplama renklerine izin verilmektedir. En tipik kaban renkleri açık kahverengi ve koyu benekli tonlardır.  Son derece pigmentli açık kahverengi ve çeşitli koyu benekli tonlar mevcuttur.

Sabueso Español boyutları

Sabueso Español Zeki mi?

İspanyol Tazısı yorumları ile zeki köpekler arasındadır. Ayrıca avcı olması ve çevresindekilere çok fazla duyarlı olması zekasını gösteriyor. Yani zeki olması eğitiminde de kolay kavramasına yardımcı oluyor. Ancak av köpeği olması ve dikkatinin kolay dağılmasından dolayı zekasını kullanmakta biraz zorlanmaktadır.

Sabueso Español Koku Yapar mı?

İspanyol tazısı hakkında bilgi alırken çok fazla köpek kokusuna sahip olmadığını biliniz. Yani köpeğinize düzenli bakım yaparsanız yoğun bir köpek kokusu almayacaksınız.

Sabueso Español cinsi

Sabueso Español Apartmanda Bakılabilir mi?

İspanyol tazısı apartmanda beslenir mi; beslenir. Genel olarak apartmanda yaşarlar. O egzersiz yapmadığı zamanlarda dilediğiniz her türlü ortamda besleyebilirsiniz. Sonuç olareak apartman hayatına uygun olmalarından dolayı evinde de veya sizin bulunduğunuz her ortamda rahat bir şekilde yaşamını devam ettirebilecektir. Ayrıca havlama özelliği gösterdiği için yavruyken onu apartman hayatına alıştırmanız gerekecektir. Aksi durumda sürekli ses çıkaracak ve komşularınızı rahatsız etme eğiliminde olacaktır.

Sabueso Español Bahçede Beslenir mi?

Yüksek enerjili bir cinse bu yüzden çok fazla koşmayı seviyor. Yani çok fazla koşmayı sevdiği için de bahçeli bir evde rahatlıkla besleyebilirsiniz. Ancak bahçe çıktığı dönemlerde mutlaka güvenli bir çitin arkasında olmalıdır. Aksi durumda avının veya herhangi bir şeyin peşine takılarak uzun süre evinden uzak kalır veya evinin yolunu kaybeder. Ayrıca bahçede besleyebilirsiniz ve uzun mesafeler koşmasını engellemek için güvenliğini sağlarsanız hiçbir  problem yaşamazsınız.

Sabueso Español fiyatları

Sabueso Español Evde Bakılır mı?

İspanyol tazısı evde bakılır mı; bakılır. Sonuç olarak ev yaşantısına uygundur. Ancak evde onu beslerken hayata bakarken mutlaka günlük rutinlerine uygulayın. Yani eğer günlük rutinin dışına çıkarsanız ve enerjisini yeterince atamazsa evinizde kargaşa oluşturacaktır. Ayrıca enerjisini atmazsa eşyalarınızı devirmek amacıyla olmasa da sürekli koşuşturma halinde olur.

Sabueso Español Evde Yalnız Kalır mı?

İspanyol tazısı evde yalnız kalır mı; tek başına kalmamalı. Enerji seviyesi çok yüksek olduğu için tek başına kaldığında enerjisini atamaz ve canı sıkılmaktadır. O yüzden de bulunduğu ortamda yaramazlık yaparak bulunduğu ortamı dağıtır. Evde kısa süreli yalnız bıraktığınızda sorun yaşanmaz. Ancak sürekli evde yalnız kaldığında problem yaşar.

Sabueso Español hastalıkları

Sabueso Español En Fazla Ne Kadar Büyür?

İspanyol tazısı boyutları en fazla  75 cm uzayabiliyor. Yani erkeklerde 62-70cm Kadınlarda 60-68cm olur. Sonuç olarak 2cm üstü ve altı sadece mükemmel oranlar için kabul edilmektedir.

Sabueso Español Tüy Döker mi?

İspanyol tazısı tüy döker mi; çöker. Ancak sürekli yıl boyu dökmüyor. Mevsim geçişlerinde tüy dökme alışkanlığı kazanırken, etrafta daha fazla tüy olduğunu görebilirsiniz. Bakımını düzenli yaptığınızda herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız.

Sabueso Español ilanları

Sabueso Español Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

İspanyol tazısı yaşam süresi ortalama 14 yaşına kadar yaşar. İspanyol tazısı hastalıkları Fazla olmayan ve genel olarak sağlıklı bir ırk. Ayrıca en fazla yakalandığı hastalık ise cilt hastalığıdır. Yani bu yüzden cildine ve sağlığına dikkat ederseniz yanınızda uzun süre kalır.

Sabueso Español Kaç Ayda Büyür?

İspanyol tazısı yavru olma açısından yetiştiğine ortalama 12 ayda ulaşıyor. Sonuç olarak İspanyol tazısı ilanları Dördüncü aydan sonra verilirken bir yılını dolduran köpeğiniz yetişkinliğe geçiş yapacaktır.

Sabueso Español Kaç Tane Yavru Yapar?

İspanyol tazısı yavruları 4 ila 8 arasında olabiliyor. Ancak dişinin çiftleştikten erkeğin genetik yapısına göre de yavru sayısında artış veya azalma yaşanmaktadır.

Sabueso Español Kaç Günde Doğurur?

Doğurması için yaklaşık 60 gün kadar yavruları kalmalıdır. Ayrıca çiftleştikten 12 gün sonra yavrularını kontrol ettirebilirsiniz. Yani doğumu için genellikle doktor kontrolüne ihtiyaç yoktur ancak herhangi bir sorun yaşanmaması için sık sık veterinere götürebilirsiniz.

Sabueso Español özellikleri

Sabueso Español Bakımı

İspanyol tazısı bakmak zor mu; değil. Bakımı orta emek ister. İspanyol tazısı sahiplendirme için bakımı hakkında detaylı bilgi almak isteyebilirsiniz. Fiziksel olarak kapalı alanda uzun süre tek başına kalamayacağı için bu süreçte onu sık sık bakıma tutun. Haftada bir kez tüylerini fırçalamanızı yeterlidir. Kulaklarını da haftalık olarak kontrol edin mutlaka temizleyerek kuru kaldığından emin olun. Ağız bakımına yine haftada bir olarak yapabilirsiniz. Düzenli fırçalama gerekecektir. Yeterince egzersiz yapmazsa tırnaklarının bakımından da siz sorumlu olacaksınız ve çok fazla etine yakın olmadan kesebilirsiniz.

Sabueso Español Nasıl Eğitilir?

İspanyol tazısı eğitim ve öğretim söz konusu olduğunda, erken yaşlardan itibaren eğitim alsalar ile bu ırkın avlanma içgüdülerinin güçlü kaldığını bilin. Sonuç olarak İspanyol yazısı tuvalet eğitimi nazik yapılması ve bir süre tekrar edilmesi gerek.

Sabueso Español yavru

Sabueso Español Yavru Fiyatları

İspanyol tazısı cinsi köpek fiyatları en düşük 7.000 TL’den başlıyor. Yani İspanyol tazısı fiyat aralığı 7.000 TL ile 24.000 TL arasında değişir. Ayrıca fiyat aralığının bu denli fazla olmasının nedeni piyasa koşulları ve arz talep dengesidir.

Sabueso Español Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları