Puli Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Puli

Puli, Macaristan kökenli bir çoban köpeği türüdür. Yüzyıllar boyunca Macar çobanlarının sürülerini koruma ve çobanlık yapma amacıyla yetiştirilmiştir. Dikkat çekici görünümü ve enerjik kişiliğiyle öne çıkan özel bir köpek ırkıdır.

Artıları
  • Sorumluluk almayı seven ve aynı zamanda ailesine bağlı bir ırktır.
  • Evde zaman geçirmekten hoşlanır.
  • Sahibine oldukça bağlıdır, onunla zaman geçirmek ve sosyalleşmek bir ödül niteliğindedir.
  • bulunduğu ortamda fiziksel gücü ve dayanıklılığı ile ön plana çıkar.
  • Seçkin ve karakteristik bir dış görünümü vardır.
Eksileri
  • Egzersizi sınırlı olduğunda kilo almaya oldukça meyillidir.
  • Kapalı alanlarda bakılacaksa düzenli bir egzersiz programının hazırlanması gerekir.
  • Genetik rahatsızlıklara karşı, düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılmalıdır.
  • Tüy dökme sıklığı yüksektir, tarama adımlarına önem verilmelidir.
  • Taranmadığı zaman tüy köklerinde sorunlar yaşanabilir.

Puli’nin dikkat çeken özelliği kalın, dövülmüş yün gibi görünen tüylerinin sıkı bir örtü oluşturarak vücudunu kaplamasıdır. Yani bu tüyler, onları soğuktan ve yağmurdan korurken aynı zamanda dikenli bitkilere karşı da dayanıklılık sağlar.

"</p

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Puli cinsi köpekler genellikle 10 ila 15 yıl arasında yaşarlar. Puli yaşam süresi sağlık durumu, yaşam tarzı, beslenme ve genetik faktörlere bağlı değişir. Köpeğinizi sağlıklı ve mutlu tutmak için düzenli veteriner kontrolü, uygun beslenme ve egzersiz sağlamak önemlidir. Aynı zamanda Puli hastalıkları ile ilgili bilginiz olması gerekir.

Puli Kaç Ayda Büyür?

Yavaş büyüyen orta boyutlu cinslerden biridir. Puli yavruları tam olarak ne kadar sürede büyüdüğü çeşitli faktörlere bağlıdır.  Ancak genel olarak aşağı yukarı 1 ila 2 yıl arasında yetişkin boyutlarına ulaşırlar.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Ortalama 4 ila 8 yavru doğururlar. Ancak, her köpeğin doğurma kapasitesi farklıdır. Ve bu sayılar kesin olmaz. Yani köpeğinizin sağlığı, yaş faktörü ve genetik özellikleri gibi faktörler Puli yavru sayısını etkiler.

Kaç Günde Doğurur?

Puli cinsi köpeklerin gebelik süresi ortalama olarak 63 gün (yaklaşık 9 hafta) sürer. Ancak, her köpeğin gebelik süresi biraz farklı olur. Gebeliğin sona erdiğini ve doğumun başladığını belirlemek için veterinerinizin gözetimi altında olmalı ve doğum süreci yakından izlenmelidir.

Bakımı

Puli, uzun, sıkı, örgü gibi bir tüy yapısına sahip olduğu için özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Puli ilanları ve veteriner desteği ile rahatlıkla bakımını yapabilirsiniz. Sonuç olarak tüyleri sıkı örgüler halinde olduğu için tüyleri düzenli olarak açmalısınız.

Gerektiğinde banyo yapması önemlidir, kir ve bakterilerin birikmesini önlemek için haftada bir kez kulaklarına göz atın. Yani tırnaklarını düzenli olarak kontrol edin ve gerektiğinde kesin, diş sağlığını korumak için düzenli olarak fırçalayın.

Veteriner kontrollerini ihmal etmeyin, aşıları güncel tutun, parazit korumasını sağlayın ve genel sağlık durumunu izleyin. Kaliteli köpek maması seçin ve aşırı kilo alımına dikkat edin. Unutmayın ki her Puli köpeği farklı olur. Bu nedenle onun ihtiyaçlarına ve tüy yapısına göre bakım rutininizi ayarlayın.

Nasıl Eğitilir?

Puli eğitimi, sabır, tutarlılık ve olumlu pekiştirmeye dayalı bir yaklaşım gerektirir. Temel itaat komutlarını öğretmek önemlidir. Puli tuvalet eğitimi verirken sabit tuvalet mekanı belirleme, sık dışarı çıkarma, iyi davranışlarını ödüllendirme, sabır ve tutarlılık önemli adımlardır.

Yavru Fiyatları

Boyutları, eğitim düzeyi, yetiştirici ve sağlık durumu Puli cinsi köpek fiyatları açısından etkileyici unsurlardır. Ayrıca Puli fiyat aralığı her yıl değişmektedir.  Yani son olarak platformlardaki satış rakamları 4000 TL ile 9000 TL arasında değişmekte.

Puli Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları