Posavac Hound Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Posavac Hound

Posavac Hound (Posavac tazısı) Hırvatistan kökenli bir av köpeği ırkıdır. İsmi, köken aldığı bölge olan Posavina’nın adından gelir. Tazı türlerine ait olan geleneksel av yeteneklerine sahip olan bir ırktır.

Artıları
  • Bilhassa av sürecinde sergilemiş olduğu atletik performans ile ilgi toplar.
  • Hareketli ve çalışkan bir köpektir.
  • Dayanıklı bir beden yapısı olduğu için koşullara ayak uydurmakta zorluk yaşamaz.
  • Bedensel olarak gelişmiş yapısı ile korumacılığı ön plandadır.
  • Sadakat ve sevgi ile bağlı olduğu ailesi ile zaman geçirmekten hoşlanır.
Eksileri
  • Egzersiz düzeninin asla kısıtlanmaması gerekir.
  • Havlama sıklığı nedeni ile evde bakılmak için uygun bir hayvan değildir.
  • Disiplinli bir eğitim süreci gerekir, dikkati kolaylıkla dağılabilmektedir.
  • Heyecanlı olduğu kadar baskı altında olduğu dönemlerde sinirli olabilmektedir.
  • Yabancılara alışma süreci uzun zaman alır.

Posavac Hound’un tarihi kökenleri kesin olarak belirlenmemiş olsa da, Orta Avrupa’da yüzyıllar boyunca avcılık amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. Bu tür, köken olarak diğer tazı ırklarıyla ilişkilidir ve tarih boyunca avcılık etkinliklerinde kullanılmıştır.

Posavac Hound

Posavac Hound

Özellikleri

Uysal ve istekli bir mizaca sahip olan Posavac tazısı köpeği özellikleri sayesinde yıllarca av hayvanı olarak kullanılmaktadır. 1929 yılından bu yana soy kütüğü başlayan cins 1955 yılında Posavac Hound ismi ile tanınmaktadır. Posavac tazısı özellikleri şunlar;

Posavac Hound alınır mı?

  • Sahibine karşı sadık, cana yakın ve sevecen bir yapıya sahiptir.
  • Kökeni gereği avcılıkla ilişkilendirilen bir ırktır.
  • Özellikle sıcak iklimlerde çalışmaya uygun olarak tasarlanmıştır.
  • Koklama yetenekleri güçlüdür.  Ve çeşitli yabani hayvanların izini sürme yeteneklerine sahiptir.

Karakter Özellikleri

Her Posavac tazısının karakteri, genetik miras, eğitim ve deneyimlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Posavac tazısı sahiplendirme öncesi köpeğinizin ihtiyaçlarını ve davranışlarını anlamak için onunla yakın ilişki kurmak ve profesyonel bir köpek eğitmeninden yardım almak faydalı olacaktır.

Posavac Hound bakımı

Fiziksel Özellikleri

Posavac Tazısı boyutları 16 ila 22 kg arasında değişir, yükseklik erkeklerde yaklaşık 43 ila 59 cm, dişilerde ise 43 ila 56 cm arasında olabilir.

  • Uzun bacakları, ince yapısı ve atletik görünümü ile tanınır.
  • Kısa ve sık tüylere sahip bir kürke sahiptir.
  • Kürk rengi genellikle kızıl veya sarı tonlardadır.
  • Orta boyutlu bir kafası vardır.
  • Gözleri genellikle koyu renktedir.
  • Kulakları orta büyüklükte, düşük asılı ve genellikle yuvarlak uçlara sahiptir.
  • Kuyruğu orta uzunlukta ve sık tüylerle kaplıdır.

Zeki Mi?

Zeki ve çalışkan bir köpek ırkı olarak kabul edilir. Zeka düzeyleri, eğitilebilirlikleri ve işbirliği yapma yetenekleri sayesinde çeşitli alanlarda Posavac tazısı bakanlar tarafından kullanılabilmektedirler.

Posavac Hound boyutları

Koku Yapar Mı?

Posavac Hound ırkı, temiz ve bakımlı tutulduğunda aşırı bir vücut kokusuna neden olmaz. Ancak köpeğinizin hijyenine dikkat etmek, düzenli banyo ve fırçalama gibi bakım rutinleri uygulama, herhangi bir türden olası kokuların önüne geçmeye yardımcı olur. Bu konuda Posavac tazısı yorumları size yol gösterici olur.

Posavac Hound cinsi

Apartmanda Bakılabilir Mi?

Apartman yaşamına uyum sağlamak konusunda bazı zorluklar yaşayabilirler. Posavac tazısı apartmanda beslenir mi; apartmanda beslemeyi düşünüyorsanız bazı detayları göz önünde bulundurmalısınız.

Bahçede Beslenir Mi?

Bahçede beslenmesi mümkündür. Ancak bahçede beslemenin bazı avantajları ve dezavantajları vardır. Bahçe doğal yaşam alanı sunar ama hava şartları gibi nedenler sağlığını olumsuz etkiler. Posavac tazısı çok havlar mı; doğası gereği havlar bu yüzden bahçede beslerken havlamalarını kontrol altında tutmalısınız.

Posavac Hound fiyatları

Evde Bakılır Mı?

Doğru koşullar altında ve yeterli dikkat ve bakımla evde bakılmaktadır. Ancak onun enerjik doğasını ve ihtiyaçlarını anlamak ve karşılaman önemlidir. Posavac tazısı evde bakılır mı; aktif bir yaşam tarzınız varsa ve bu türün ihtiyaçlarına uygun bir ortam sağlayabilecekseniz, evde besleyin.

Evde Yalnız Kalır Mı?

Posavac Hound insanlarla vakit geçirmeyi sever. Bu nedenle uzun süreler boyunca yalnız kalmaktan hoşlanmaz. Posavac tazısı evde yalnız kalabilir mi; köpeğinizi yavruyken iyi bir eğitim ve sosyalizasyon sürecinden geçirmek yalnız kaldıklarında endişe veya stres yaşama olasılığını azaltmaktadır.

Posavac Hound hastalıkları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Posavac Hound ırkı, genellikle orta büyüklükte bir tazı ırkıdır. Her köpeğe göre ölçülerde farklılıklar olur. Beslenme, Posavac tazısı hastalıkları, genetik faktörler ve yaşam tarzı gibi etkenler, köpeğin büyüklüğünü ve kilosunu etkiler.

Tüy Döker Mi?

Tüy dökme sorunu peşinden Posavac tazısı bakmak zor mu sorusunu da beraberinde getirir, sahiplenmek isteyenler açısından tüy dökümü önem kazanır. Posavac tazısı tüy döker mi; tüy döken bir köpek ırkıdır. Tüy dökme miktarı mevsime, genetik faktörlere ve bakım düzeyine bağlı değişir.

Posavac Hound ilanları

Genel olarak, düzenli tüy bakımı ve taranması, tüy dökme sürecini yönetmenize yardımcı olur. Posavac tazısı ilanları incelediğinizde ya da uzman desteği aldığınızda tüy dökme miktarını kontrol altına alabilirsiniz. Eğer bir Posavac Hound sahibiyseniz, tüy bakımını düzenli olarak yapmanız ve evinizi temiz tutmanız önemlidir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

12-14 yıl yaşar, bazı Posavac Hound’lar 15-16 yıla kadar yaşar. Posavac tazısı yaşam süresi, beslenmeleri, bakımları ve genetik faktörler gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmaları için kaliteli mamalarla beslenmesi gerek. Düzenli olarak egzersiz yapmalı ve yılda bir kez veteriner kontrolünden geçmesi şart. Posavac Hound’lar, genetik olarak bazı sağlık sorunları ile doğar. Ayrıca sağlık sorunları, Posavac Hound’ların yaşam süresini kısaltmaktadır. Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için ona iyi baktığınızdan emin olun.

Kaç Ayda Büyür?

Posavac Hound, büyük bir av köpeği ırkı olup yaklaşık 18-24 aylıkken erişkin boyutuna ulaşır. 6-8 aylıkken yetişkin ağırlığının yaklaşık %50’sine, 12-15 aylıkken %75’ine ulaşır. Posavac Hound’un büyümesi genellikle 18-24 aylıkken tamamlanır, ancak bazı köpekler bu sürenin ötesinde büyümeye devam eder. Posavac tazısı yavru büyümesi, beslenme, egzersiz ve genetik gibi faktörlere bağlıdır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Posavac Hound, ortalama 6-8 yavru doğurur. Ancak, 10 yavru kadar doğuranda vardır. Posavac tazısı yavruları için sayı birçok faktöre bağlı değişir. Genetik faktörler, beslenme, sağlık durumu ve çevresel koşullar gibi çeşitli etkenler belirleyicidir.

Posavac Hound özellikleri

Kaç Günde Doğurur?

Posavac Hound ortalama olarak 63 gün süren bir gebelik döneminden sonra doğum yapar. Köpek gebeliği boyunca dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerek.  Ve gerekirse bir veterinerin gözetiminde doğum süreci desteklenmelidir.

Posavac Hound Bakımı

Bakımı noktasında Posavac tazısı hakkında bilgi sahibi olmaya gayret edin, bakımı, sabır, sevgi ve dikkat gerektirir. Köpeğinizi iyi gözlemleyerek, ihtiyaçlarını anlayarak ve onun mutluluğunu ön planda tutarak sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürür. Sağlıklı kalması için dengeli bir beslenme çok önemlidir.

Kısa tüyleri olduğundan, tüy bakımı genellikle düşük düzeydedir. Kulaklarını kontrol edin ve temizleyin. Dişlerini fırçalayarak ağız sağlığını korur. Tırnaklarını da gerektiğinde kesmeniz gerek.

Posavac Hound yavru

Köpeğinizi çeşitli insanlar, hayvanlar ve ortamlarla sosyalleştirme önemlidir. Yani erken yaşlarda farklı deneyimlerle tanıştırma, köpeğinizin daha dengeli bir yetişkin olmasına yardımcı olur. Köpek eğitimi zaman alır ve sabır gerektirir. Ayrıca utarlılık, öğrendiklerini unutmamaları adına önemlidir.

Posavac Hound Nasıl Eğitilir?

Posavac Hound, bir tür taziye benzer olan bir av köpeği ırkıdır. Ayrıca bu köpekleri eğitirken sabır, tutarlılık ve olumlu takviyeler kullanmak önemlidir. Yani Posavac tazısı eğitimi için temel adımlara uymak gerekir. Sonuç olarak itaat komutları, tasma ve tuvalet eğitimi verilmelidir. Ayrıca Posavac tazısı tuvalet eğitimi başlangıcında sık sık ve düzenli aralıklarla dışarı çıkarın.

Posavac Hound Yavru Fiyatları

Birçok hayvan sever tarafından Posavac tazısı cinsi köpek fiyatları uygun olduğundan dolayı tercih edilen ırktır. Sonuç olarak internette çeşitli köpek satış platformlarında fiyatları belirtilmektedir. Ayrıca Posavac tazısı fiyat aralığı 5000 TL ile 7000 TL arasında oynamaktadır.

Posavac Hound Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları