Lapponian Herder Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Lapponian Herder

Lapponian Herder, Finlandiya yerlisi bir çoban köpeğidir. Kurt köpeklerine benzer ifadesiyle oldukça vahşi ve yırtıcı hayvanları caydırıcı pozisyondadır.

Artıları
  • Zeki ve duyular konusunda da çok hassas hayvanlardır.
  • Farklı bir hayvan sürüsünün sorumluluğunu rahatlıkla üstlenebilir.
  • Görev odaklı hayvanlar arasındadır. Sorumluluk almaktan kaçınmaz.
  • Atletik görüntüsü ile dikkat çekmektedir. Beden yapısı güçlüdür.
  • İnsan ilişkilerinde sorun yaşamadan yeni bağlar kurabilir.
Eksileri
  • Kendi bölgesine dahil olan farklı köpekler ile şiddet içeren anlaşmazlıklar yaşayabilir.
  • Bulunduğu bölgede farklı hayvanlar ile iş birliği yapmaktan hoşlanmaz.
  • Kapalı alanlarda bakmak için uygun bir tür değildir.
  • Havlama sıklığı ve seviyesi oldukça yüksektir.
  • Kapalı alanlarda yaşamaya zorlandığı zaman agresif olabilir.

FCI Tarafından resmi şekilde kaydedilen bu ırk, Lapinporokoira, Laponya Ren Geyiği Köpeği, Ren Geyiği Çobanı isimleriyle anılan safkan bir türdür. İşçi köpekler sınıfında yer alır ve menşei Finlandiya’dır.

<yoastmark class=

Özellikleri

Lapponian Herder özellikleri orta boy sınıf köpeklerine benzer niteliktedir. Çoban köpeği olarak güçlü ve oldukça atletiktir. Diğer özellikler şöyle sıralanır;

Lapponian Herder alınır mı?

  • 1950’lerden itibaren devam eden bu tür Spitz soyundan geliyor.
  • Çocuklarla çok iyi anlaşır ve eğitme düzeyi oldukça yüksektir.
  • Arkadaş canlısı genel anlamda dingin ve fakat havlamaya yüksek eğilim vardır.
  • Süreye sahip çıkar ve tehlikeleri riskleri önceden analiz ederek hızlı davranır.
  • Sadıktır, özgür ve güçlüdür.
  • Fiziksel olarak kapasitesi yüksek, atletik, kaslı bir bedene sahip ve ısırma kuvveti de yüksektir.
  • Genellikle saldırgan değildir ve dövüşen bir köpek değildir.
  • Bekçilik özelliği olmamasıyla birlikte yaşadığı alanı korur.

Karakter Özellikleri

Finlandiya çoban köpekleri karakter olarak oldukça uysaldırlar. Her ne kadar vahşi bir ürkütücü görünseler de dingin ruh halleri, sakin mizaçları ve insanlara karşı çok pozitif davranışlarıyla hemen sempati toplar. Özellikle başları okşandığında karınlarına masaj yapıldığında çok hoşlarına gider.

Lapponian Herder bakımı

Lapponian Herder sahiplendirme tavsiyelerini incelerken mutlaka yetiştiricinin kim olduğunu öğrenmen ve onunla sohbet etmen tavsiye edilir. Zira onun davranışlarını belirleyen, genellikle ilk yetiştiricinin verdiği eğitim ve davranışlardır.

Sevgi hassasiyeti yüksek olan ve ilk yavruluk aylarından itibaren mutlaka sosyalleşme ihtiyaçları giderilmesi gereken bir canlıdır.

Fiziksel Özellikleri

Lapponian Herder köpeği ela ve kahverengi gözleriyle beğeni toplar. Kabarık kürkleri genellikle çift katmanlı olup düz tüylere sahiptir. 3 farklı rengi bulunan bu ırk siyah, kahverengi ve gri tüyleriyle bilinmektedir.

Lapponian Herder boyutları

Burunları siyah ve kahverengi olur. Post tiplere orta uzunlukta yoğun ve düzdür. Yetişkin erkeklerin ağırlıkları 26 yıl 33 kiloya kadar çıkarken dişi çoban köpeklerinde bu oran 23 ile 30 kiloya kadar varabiliyor. Obezite yatkınlıkları çok fazla görülmemektedir. Omuzlardan itibaren erkeklerde yükseklikler 47 ve 55 santim, dişilerde ise 42 ve 50 santim aralığında değişir ve ortalama ömürleri 11 yıl civarındadır.

Zeki mi?

Laponya köpekleri zeki olarak değerlendirilmektedir. Ancak bu zekâları çok parlak veya kıvrak değildir. Standart zekâ ve içgüdüleriyle hareket ederler. Eğitim konusunda kolay değillerdir. Zira onlar bağımsız olduklarından ve sürülere yön verdiklerinden dolayı itaat etmek onların tarzı değildir. Karizmatik yapıları güçlü duruşlarıyla Lapponian Herder yavruları ve yetişkinleri sadece sevdikleri ve alışkanlığa dönüştürdükleri sahiplerini dinlemeye ve onların komutlarını yerine getirmeyi severler.

Lapponian Herder cinsi

Koku Yapar mı?

Lapponian Herder yavru koku oluşumunu önlemek için doğru köpek sütleri ile hem ideal mamalarla beslenmen önemli. Dışkı kokusu sindirimde zorlandığı veya uygun olmayan besinleri tükettiği zaman görülmektedir. Tüyleri kalındır ve çok fazla bakteri barındırmaz. Ancak hipoalerjenik değildir ve kokuya meyili orta seviyelerdedir.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Lapponian Herder apartmanda beslenir mi, aile bireyleriyle nasıl anlaşır? Kurt benzeri bu çoban köpekleri genellikle hane halkının tamamına saygılı davranır, sevecendir ve onların da istediklerini yapmaya yatkındır. Ancak apartmanda beslemeye uygun olmadıklarından dolayı eğitilmesi zordur.

Lapponian Herder fiyatları

Bahçede Beslenir mi?

Lapponian çoban köpekleri kalıtsal olarak çok fazla sağlık sorunu görülmemektedir. Bahçede beslemek onlara iyi gelir ancak iklim koşulları önemlidir. Sıcak havayı fazla tolere edemiyor, genellikle ortalama iklimleri ve soğuk havaları tercih ediyor.

Lapponian Herder hastalıkları Konusunda bilgi alarak bunları önlemek kulak ve göz iltihabına karşı düzenli olarak bakımlarını yapmak, onun sağlıklı kalmasını sağlar. Bahçe formuna gayet uygun bir cinstir.

Evde Bakılır mı?

Lapponian Herder evde bakılır mı soruların ve dairede beslemeyi düşündüğün konular için ev yaşamına çok zor adaptedir. Daire dostu olarak sesi gür olduğundan dolayı çok fazla tavsiye edilmemektedir.

Lapponian Herder hastalıkları

Ayrıca günlük 60 dakikalık egzersiz ihtiyaçları var. Evden çok bahçe ve açık alanlarda mutlu olan bir cinstir. Ancak küçük aylardan itibaren eğitim vererek ve fiziksel ihtiyaçlarını tam manasıyla karşılayabilirsen, apartman yaşamına kısa süre sonra uygulanmaktadır.

Evde Yalnız Kalır mı?

Lapponian Herder evde yalnız kalabilir mi, ne kadar süre yalnız kalabilir? Bu cins yalnızlığa alışkın değildir. Şayet ormanda bağ evinde ve çiftlikte ise sürüden sıkıldığı zaman tek başına dolaşmak veya aynı ırktan olan arkadaşlarıyla zaman geçirmek keyif verir. Ancak bir ev ve onu yalnız düşünmek ütopik olur.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Lapponian Herder bakanlar bu cinsteki büyüme potansiyelini biraz beslenmeyle alakalı olduğunu söyler. Sıradan ev yemekleri yiyen cinsleri olduğu gibi kaliteli ve protein açısından oldukça zengin mamalarla beslenen cinsler vardır. Genel olarak 2 ya da 3 bardak mama onun için idealdir. Büyümeleri ise ortalama 13 kiloya kadar ve 55 santime kadar olur.

Lapponian Herder ilanları

Tüy Döker mi?

Laponyan Çoban köpeklerinin tüy dökme potansiyeli diğer çobanlar da olduğu gibi alt seviyededir. İklim koşullarıyla daimî olarak iç içe olan köpeklerde genellikle tüy dökme potansiyeli olmaz. Resmi ve tıbbi kaynaklarda da Lapponian Herder hakkında bilgi tüy atım potansiyellerinin düşük seviyelerde olduğunu söylüyor.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Lapponian Herder yaşam süresi en fazla 12 yıldır. Sağlıklı koşullarda olmayan cinsleri ise genellikle 9 ila 10 yıl arasında yaşıyor.

Kaç Ayda Büyür?

Yetişkinlik devreleri 18 aydan itibaren görülmektedir. Çiftleştirmeler için sık tekrar önerilmemektedir. Onların sağlıklı şekilde hayatlarına devam edebilmeleri ve doğurganlık özelliklerinin zedelenmemesi için mutlaka 18 ila 24 aydan sonra çiftleştirilmeleri gerek.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Laponya çoban köpekleri ortalama yavrulama potansiyelleri dörttür. Genel olarak yaşamı formlarına bağlı olarak 3 ila 5 yavru dünyaya getirmektedirler.

Lapponian Herder özellikleri

Kaç Günde Doğurur?

Lapponian Herder yorumları incelendiğinde, deneyimi olanlar ve onun yetiştiricileri genellikle 58 ve 60 gün arasında doğduklarını söyler. Tıbbi kaynaklarda 61 ile 63 olur.

Lapponian Herder Bakımı

Lapponian Herder bakmak zor mu, bakımı ne kadar periyotta yapılır? Uygun fırçalarla haftada 2 defa veya 3 defa taramak yeterli olacaktır. Tüy dökme mevsimlerinde ise kırpmak onların çok hoşuna gitmez, daha sık tarama yeterli olacaktır. Bakımı çok zor değildir. Beslenmesinde fazla maliyet ayırmaya gerek yoktur.

Lapponian Herder Nasıl Eğitilir?

Lapponian Herder eğitimi deneyimli ve profesyoneller tarafından yapılmaktadır. Eğitilmesi çok kolay olan bir cins değildir. Ayrıca eğitimde inatçı davranır. Acemiler için ilk kez besleyecekler için tavsiye edilmemektedir.

Lapponian Herder yavru

Yavru Fiyatları

Lapponian Herder cinsi köpek fiyatları, 2023 güncel bilgileri 15.000 TL ve 21.000 TL arasında yaş ve genetik özelliklerine bağlı olarak farklılık gösterdiğini söylenir. Lapponian Herder fiyat aralığı dünya genelinde de 550 $ ve 850 $ arasında değişiyor.

Lapponian Herder Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları