Ibizan Hound Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Ibizan Hound

İbiza Tazısı, karakteristik özellikleriyle güçlü ve zarif av tazısıdır. Tel ya da pürüzsüz tüylerinin yanı sıra dört pençeli sıçrayışları dikkat çeker.

Artıları
  • Av sırasında kişilerin dikkatini dağıtmayacak kadar sessiz ve hedef odaklı bir köpektir.
  • Sahibinin takdirini almaya çok isteklidir.
  • Sahibi ile arasında gerçek bir bağ vardır.
  • Koku duyusunun çok gelişmiş olması sayesinde uzun avlarda dahi takip aşamasında sorun yaşamayacaktır.
  • Hareketli ve atletik bir bünyeye sahiptir.
Eksileri
  • Belirli bir görev ile bir araya getirilmediği zaman bunalıma sürüklenebilir.
  • Hedef odaklı daha mutlu bir yaşam sürebilir.
  • Kısıtlı alanlarda agresif tavırlar sergilemesi muhtemeldir.
  • Kısıtlı alanlarda bulunduğu zaman egzersiz düzeninde bozulmalar yaşar ve atletik vücut yapısını kaybeder.
  • Farklı köpekler ile kendi alanını paylaşmaktan haz etmez.

Bu ırk aşırı derecede enerjik ve hareketlidir dolayısıyla geniş yaşam alanlarına ihtiyaçları vardır. İspanya’ da yer alan Balear Adaları kayalıklarında tavşan avlamada kullanılan yetenekli avcılardır. Bu ırk genelde pürüzsüz olan ceketleri, zarif hareketleri ve kehribar gözleriyle geyiklere benzetilmektedir. Bu cins Amerikan Kennel Kulübü tarafından beyaz-kırmızı, beyaz, kırmızı, kırmızı- beyaz renkleriyle tescillenmiştir.

<yoastmark class=

Ibizan Hound Özellikleri

Ibizan Hound özellikleri arasında sakinlik, oyunculuk ve temiz olma yer almaktadır. Irkın öne çıkan nitelikleri şöyledir;

Ibizan Hound alınır mı?

  • Atalarının 300 yıl önce İbiza Adalarına getirilen Mısır köpekleri olduğu düşünülmektedir.
  • Hızlı öğrenir ancak çabuk sıkılma eğilimi gösterirler, sahiplerinin seslerine karşı aşırı duyarlıdır.
  • Genel diğer köpeklerle iyi anlaşır ama diğer erkeklerle hakimiyet kavgası kurabilirler.
  • Farklı alanlardaki yarışmalarda gayet başarılı sonuçlar elde ederler. Ibizan Hound eğitimi bu yarışlardaki başarıları doğrudan etkiler.
  • Koşma ve kovalamayı severler bu yüzden çocukların yanında kontrol altında tutulmaları gerekir.
  • Ailelerine bağlı, sevgi dolu ve nazik aile köpekleri olmaları eğitimle mümkündür.
  • Zeki olmalarının yanı sıra inatçı bir kişiliğe sahip ırkın bakımı da oldukça kolaydır.
  • Ibizan Hound cinsi köpek fiyatları renk, cinsiyet, yaş ve çeşitli etmenlere göre belirlenmektedir.
  • Kusursuz görünüşe sahip olan ırk rengi ve duruşuyla ilgi çeker.
  • Çeşitli ülkeler tarafından tanınan safkan avcı ırklardan bir tanesidir.

İbiza Tazısı Karakter Özellikleri

İç mekânda sessiz ve daha sakin olan bu ırk gerginlik olan ortamları sevmezler. Eğer bir İbiza tazısı sahiplenme istiyorsanız huzurlu ve mutlu bir ev hayatınızın olması gerek. Kavganın olduğu ortamlara da köpeğiniz gerginleşir. Ayrıca evdeki huzursuzluk köpeğinizin sindirim sorunları yaşamasına sebep olabilir. Çocuklarla anlaşırlar, ayrıca Ibizan Hound yorumları arasında köpeğin koşan çocukları kovaladıklarından söz edilir.

Ibizan Hound bakımı

Ibizan Houndilanları üzerinde yeni bir arkadaş edinebilirsiniz. Ancak öncesinde ırkın özelliklerini öğrenmeniz ve bakabileceğinizden emin olmanız gerekir. Avlanma güdülerini korudukları için küçük evcil hayvanlarla bir arada yaşayamazlar.

Fakat erken dönem eğitimleriyle yavruluktan itibaren birlikte yaşadıkları kedilere dahi alışabilirler. Bu köpekler eğitim sonrasında en iyi dostunuza dönüşür. Yabancılara karşı mesafeli olan tazı sevdiklerine bağlıdır. Bu bağ onların aileyi koruma dürtülerini tetikler. Gerekli yaşam şartları sağlandığında uzun ve sağlık bir hayat sürerler.

Ibizan Hound Fiziksel Özellikleri

Fizik olarak kusursuz olan bu ırk ince kemikli vücuda sahiptir. Sırtları düz, boyunları hafif kemerli- ince- uzundur, göğüs kısımları derin ve uzundur. Bu vücut yapısı ve ırkın zarafeti geyiğe benzetilmelerini sağlar.  Kafa yapısı dar, ince ve uzundur. Koni görünümünde olan baş ile dikkat çeker. Kulakları sivri, dik ve büyüktür. Bu özellikler, İbiza Tazısı sahiplendirme sırasında köpeğin fiyatının belirlenmesini de sağlar.

Ibizan Hound boyutları

Renk ve tüyleri bu ırkın ayrıcı özelliklerindendir.  Genelde üç renkli kürke sahip olan bu köpekler aynı şekilde 3 farklı tüy yapısına sahip olabilir. En nadir görülen uzun tüylü Ibizan Tazısıdır, düz tüy ile tel tüy ırkın genel tüy yapısıdır. Ibizan Houndçok havlar mı: Hayır, fazla havlamazlar sadece ihtiyaç duydukları anlarda havlayarak kendilerini anlatırlar.

Zeki Mi?

Ibizan Hound köpeği zeki bir ırktır. Beezer, çabuk öğrenmektedir. Ama bazı durumları kavramaları uzun sürer.

Ibizan Hound cinsi

Ibizan Hound Koku Yapar Mı?

Çok kısa tüyleri olan bu ırk kötü kokmaz. Kokmaya başlamaları hastalık habercisi ve bakım zamanını gösterir.

Ibizan Hound Apartmanda Bakılabilir Mi?

Ibizan Hound apartmanda beslenir mi; evet, apartmanda yaşarlar. Ancak enerjilerini harcamaları için egzersizlerinin aksatılmaması gerekir. Temiz hayvanlardır ve kurallara uyarlar.

Ibizan Hound fiyatları

Bahçede Beslenir Mi?

Beslenir, gerekli şartlara sağlandığında her ortamda yaşayan ırktır. Yüksek sıçrama kabiliyetleri olan bu ırkın bahçede bakımı için en az 6 metrelik çitler kullanılmalıdır. Sonuç olarak çitler kaçmalarının önlemektedir.

Ibizan Hound Evde Bakılır Mı?

Ibizan Hound evde bakılır mı; evet, daire ya da evde yaşamaları sorun olmaz. İç mekanlarda daha sakin doğaya sahiptirler. Yani tek yapmanız gereken egzersizlere gereken zamanı ayırmaktır.

Ibizan Hound hastalıkları

Evde Yalnız Kalır Mı?

Ibizan Hound evde yalnız kalabilir mi; yalnızlığı fazla sevmezler. Uzun süre evde tek bırakmamalısınız. Ayrıca fazla yalnız kaldıklarında gürültücü ve yıkıcı olurlar.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Ibizan Hound boyutları, standartlara göre 56-74 cm yükseklik ile 20-29 kg ağırlığa ulaşabilirler.

Ibizan Hound ilanları

Tüy Döker Mi?

Ibizan Hound tüy döker mi; evet, çok düşük miktarda tüy dökerler. Ayrıca bu yüzden sıkça taranmaları gerekmektedir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Ibizan Hound yaşam süresi yaklaşık 10-12 yıldır. Sonuç olarak iyi baktığınız sürece dostunuzun daha uzun süre yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Ibizan Hound Kaç Ayda Büyür?

Ibizan Hound yavruları ortalama 18 ay ila 24 ay arasında olgunlaşırlar. Ayrıca herhangi bir sorunu olmayan yavru bu aylar yetişkinliğe geçmiş sayılmaktadır.

Ibizan Hound Kaç Tane Yavru Yapar?

Gelişimini tamamlayan sağlıklı bir dişi tek doğumda 6 ile 12 tane yavru doğurur. Yani her köpek ırkında doğumları etkilen faktörler burada da geçerlidir.

Ibizan Hound özellikleri

Ibizan Hound Kaç Günde Doğurur?

Finnish Hound yavru doğması için 54 gün ila 70 gün arasında zaman gerekir. Köpeklerin gebeliği 2 ay ile 2.5 ay sürmektedir.

Ibizan Hound Bakımı

Ibizan Hound bakmak zor mu; bakımları çok ağır değildir. Büyük köpek ırklarından biri olan Beezerin egzersizleri arasında gün içinde birkaç defa yürüyüşe çıkarma ve koşu yapma yer alır.  Bu yürüyüşler sırasında köpeğinize tasma takmanız gerekir. Çünkü av iç güdüleri gördükleri küçük hayvanların peşine takılmalarını sağlar.  Av için yetiştirilen bu ırkın yüksek enerjisini atması için uzun süren yürüyüşler gerekir.

Ibizan Hound yavru

Ibizan Hound hakkında bilgi alırken tüy, tırnak ve kulak bakımlarının detaylarını öğrenmelisiniz. Ayrıca genel vücut ve kürk bakımı düzenli olarak yapıldığında köpeğiniz mutlu olacaktır. Yani tırnak bakımına da dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü çok uzayan tırnaklara ağrı yapar. Ayrıca tırnak bakımı yapmanız köpeğinizin canın yanmasını önler. Sonuç olarak doğal yollarla kırılmayan tırnakları mutlaka kesmeniz gerekiyor.

Bu ırk genel olarak sağlıklıdır ancak bazı hastalıklara yakalanma ihtimalleri biraz yüksektir. Ibizan hastalıkları arasındaki göz hastalıkları, doğuştan sağırlık, kalça displazisi ile otoimmün tiroidit yer alır. Yetiştiricilerin ve sahiplenenlerin bu konuda dikkatli olarak aşıların yanı sıra düzenli kontrollerini yaptırması şarttır.

Finnish Hound Nasıl Eğitilir?

Ibizan Hound tuvalet eğitimi ve diğer temel eğitimler mutlaka verilmelidir. Ayrıca genelde erken dönemde verilen eğitimler köpeğinizin daha sakin, uysal ve nazik olmasını sağlar. Sonuç olarak avcı olan ırk doğru teknikle eğitildiğinde çevresine daha kolay uyum sağlamaktadır. Ayrıca köpeğinizi diğer insanların arasında sokmanız sosyalleşmesine yardım eder.

Hound bakanlar tarafından dikkat edilen diğer nokta ise beslenme. Beslenmelerinin dengeli ve günlük egzersiz rutinleriyle uyumlu olması gerekir. Yani bu yüzden eğitimlerde verilen ödül mamaları aşırıya kaçmamalıdır.

Yavru Fiyatları

Ibizan Hound fiyat aralığı ortalama 17.000 TL ila 22.000 TL aralığında değişmektedir. Ayrıca bu değişimler ender bulunma, yavrunun cinsiyeti, eğitimi, rengi gibi etmenlere göredir.

Ibizan Hound Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları