Hamilton Tazısı, Hamiltonstövare düşük kulakları, maskeli suratı ve smokin giymiş tüyleriyle oldukça özgün bir görünüme sahip. Bu gibi köpek ırkı enerjik yapısıyla dikkatinizi çekmeyi başaracak.
- Avcılık için özellikle türetilmiş bir köpektir ve mükemmel bir koku alma yeteneği ile tanınır.
- Uzun yürüyüşlere ve etkinliklere katılabilecek fiziksel dayanıklılığa sahiptir.
- Sosyaldir diğer köpekler ve insanlarla iyi geçinme eğilimindedirler.
- Sahiplerini koruma içgüdüsüne sahiptir bu da potansiyel bekçi köpeği olmalarını sağlar.
- Hareketli ve enerjik olmaları sayesinde aktif bir yaşam tarzına iyi uyum sağlarlar.
- Enerjik oldukları için yeterli egzersiz sağlanmadığında sıkılabilirler ve istenmeyen davranışlar gösterebilirler.
- İnatçı olabilir ve eğitimde zorluklar yaşayabilirler.
- Erken yaşlarda sosyalizasyon önemlidir aksi takdirde aşırı çekingenlik veya agresyon gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
- Gördükleri veya işittikleri şeylere tepki verir ve fazla havlama eğilimi gösterir.
- Kokuları takip etmeye meyilli olduklarından kaybolma riskine karşı daha hassastır.
Hamiltonstövare köpeği İsveç kökenli bir tazı cinsidir ve özellikle avcılık yetenekleriyle tanınır. Orta orta büyüklükte bir köpek ırkıdır ve göz alıcı bir tüy yapısına sahiptir. Karın bölgesi genellikle beyazken sırtı kahverengi siyah renklerinden oluşur. Üzerinde bir ceket varmış gibi görünen bu köpek türünün ayrıca yüzü maskelidir. Son derece sevimli ve ilgi çeken bir yapıya sahip.
Özellikleri
Bu köpek cinsine özellikleri açısından bahsedebileceğimiz en güzel en genel özellikler şu şekilde;
- Bu köpekler son derece arkadaş canlısı köpeklerdir ve sahipleriyle beraber vakit geçirmekten çok hoşlanırlar.
- Genellikle 3 renkte bir yapıya sahiptirler. Nadiren ne anlatıcı beyaz ve siyah ya da beyaz ve kahverengi renkleri görülebilir. Ancak büyük bir çoğunluğu kahverengi, beyaz ve siyah renklerinden oluşur.
- Hamiltonstövare hastalıkları için genetik hastalıklar bulunmuyor. Ancak bu köpek ırkı da diğer köpekler gibi kulak ve diş hastalıklarına meyillidir.
Karakter Özellikler
Bu köpek türünün karakter özelliklerine yakından baktığımızda ise bahsedebileceğimiz genel ve göze çarpan özellikler şöyle;
- Hamiltonstövare özellikleri arasında avcı köpekler olarak yetiştirilmiş oldukları bulunuyor. Yani bu köpekler güçlü avcılık içgüdülerini taşırlar.
- Karakter yapısı olarak genellikle cesur, enerjik ve dikkatli kişilikleri vardır.
- Sosyal ve arkadaş canlısıdırlar. Hem insanlarla hem de diğer köpeklerle iyi bir şekilde geçinirler.
- Aktif bir yaşam tarzına ihtiyaç duyarlar çünkü düzenli egzersiz gereksinimleri var.
Fiziksel Özellikleri
Hamilton Tazısı hakkında bilgi olarak sunabileceğimiz genel fiziksel özellikleri ise şu şekilde;
- Son derece sevimli olan bu köpek ırkı erkeklerde ortalama 49 ile 61 cm dişilerde ise 46 ila 58 cm yükseklik olabiliyor.
- Ağırlıkları ise erkekler de ortalama 23 kg ile 27 kg arasında değişebiliyor. Dişilerde bu ağırlık ortalamaları 20 kg ve 24 kg arasında kalıyor.
- Vücut yapıları dengeli ve atletik yapı görünüme sahiptir. Kaslı görünürler.
Zeki mi?
Bu köpekler zeka açısından orta seviyededir. Hızlı bir şekilde öğrenebilirler ve eğitilebilirler. Ancak bazen kendi kafalarına göre davranış gösterme eğiliminde bulunurlar. Hamiltonstövare bakanlar bu köpeklerin iyi bir eğitimle potansiyellerini daha iyi bir seviyeye çıkardıklarını söylüyor.
Koku Yapar mı?
Bu köpek türünün tüyleri kısa olduğu için detaylı bir bakım gerektirmez ve genellikle koku yapmaz. Ancak dikkatli bakılmaması durumunda ve beslenmenin uygun olmaması şartında köpeklerin ağzında ve tüylerinde koku görülmektedir. Hamiltonstövare yorumları kapsamında bu köpeklerin mutlaka dikkatli bakıma sahip olması gerektiği belirtilmektedir.
Apartmanda Bakılabilir mi?
Hamiltonstövare apartmanda beslenir mi; apartman daireleri bu köpekler için sıkıcı ve küçük gelebilir. Bu nedenle daha büyük alanlarda yaşamak onların tercihi olacaktır. Ancak apartmanda köpeğinizi beslerken yeterli egzersiz sağlandığında ve zihinsel uyarılarla meşgul edildiklerinde bu yaşam tarzına uyum sağlayabilirler.
Bahçede Beslenir mi?
Özellikle geniş bir bahçeye sahipseniz bu köpekler bahçede beslenmekten çok keyif alacaktır. Özgürce hareket edebilirler ve enerjilerini rahatça atabilirler. Hamiltonstövare bakmak zor mu; doğru bir eğitim ile bu köpeğin bakımı aslında çok kolay oluyor.
Evde Bakılır mı?
Hamiltonstövare evde bakılır mı; köpeğinize evde bakmak istiyorsanız günlük olarak en az 2 saat dışarıda onunla beraber vakit geçirmeniz tavsiye edilir. Ayrıca ev çevresinde zihnini meşgul edecek oyuncaklarını bulunması onların ev hayatına adapte olmasına yardımcı olur.
Evde Yalnız Kalır mı?
Hamiltonstövare evde yalnız kalabilir mi; bu köpekler sosyal ve arkadaş canlısı oldukları için evde uzun süreli yalnız kalmaktan sıkılırlar. Eğer köpeğinizi evde uzun süreli yalnız bırakmanız gerekiyorsa uygun eğlence ve oyuncaklar sağlamak gerekli.
Hamiltonstövare çok havlar mı; av köpekleri oldukları için özellikle size evde yokken dışarıdaki yabancı kişilere havlayabilir.
En Fazla Ne Kadar Büyür?
Bu köpek ırkı orta ırk bir köpektir. Hamiltonstövare boyutları bu nedenle 61 cm erkekler için maksimum 58 cm dişler için maksimum olacak şekildedir. Ancak bu durum tabii ki köpeğinizin genetik faktörlere bağlıdır. Erkek köpekler 49 cm dişi köpekler ise 46 cm kadar kısa olabiliyor.
Tüy Döker mi?
Hamiltonstövare tüy döker mi; bu köpekler tüy döker ancak kısa tüy yapısı nedeniyle tüy dökümü problemi genellikle daha az belirgindir. Ayrıca köpeğinizin tüylerinin basit bir tüy bakım rutini sayesinde dökülmesini çok daha az hale getirebilirsiniz.
Kaç Yaşına Kadar Yaşar?
Hamiltonstövare yaşam süresi ortalama bir süre bakıldığı zaman 12 yıl olabiliyor. İyi bir bakım sağlandığında ise bu köpekler 14 yıla kadar yaşayabiliyor. Yani köpeğinize sunduğunuz sağlık şartları onun ne kadar yaşayacağı hakkında önemli bir kritere sahiptir.
Kaç Ayda Büyür?
Hamiltonstövare yavruları doğumdan sonra genellikle 12 ayda büyümelerini tamamlıyor. Ancak bazı köpekler genetik faktörlerden kaynaklı olarak18 aya kadar büyümelerini devam ettiriyor.
Kaç Tane Yavru Yapar?
Bu köpekler hamile kaldıkları zaman genellikle 6 ila 8 arasında yavru doğurabiliyor. Ancak her bir doğumda farklı sayı görülebileceği gibi köpeğinizin genetik faktörlere bağlı olarak 5 ya da 4 yavru doğurması da görülmektedir. Hamiltonstövare fiyat aralığı genellikle köpeklerin doğum yapmış oldukları yavru sayısına göre değişebiliyor.
Kaç Günde Doğurur?
Hamiltonstövare yavru doğurması için dişi köpekler genellikle 63 gün süren bir gebelik süresine sahiptir. Yani diğer köpeklerle karşılaştırıldığı zaman aslında tamamen doğal 19 haftalık gebelik sürecinin bulunduğunu görüyoruz.
Hamiltonstövare sahiplendirme ilanları genellikle köpekler hamile kaldıklarında ya da doğum yaptıktan sonra başlatılmaktadır. Ve köpekler annelerinden ayrılabilen zamana geldiklerinde yeni evlerine gönderilmektedir.
Bakımı
Bu köpeklerin bakımı için aslında çok büyük bir rutin uygulanmasına gerek yok. Köpeğinizin tüylerini haftada bir kez taramak tüylerini sağlığını korumak için yeterli olacaktır.
Ancak kulak temizliği son derece önemli olduğu için 2 günde bir kulak temizliği ve dişlerinin fırçalanması tavsiye edilmektedir. Böylece köpeğinize çok daha sağlıklı bir bakım ve hayat sunabilirsiniz. Hamiltonstövare ilanları arıcılığı sayesinde köpeğinizi sahiplenmeniz mümkündür. Ayrıca mutlaka köpeğinizin var olan sevdiği alışkanlıkları öğrenmeniz mümkün olur.
Nasıl Eğitilir?
Bu köpeklerin zeki bir tür olduğu bilinmektedir. Ve genellikle öğrenmeye isteklidir. Hamiltonstövare eğitimi kısa sürede tamamlanmaktadır. Ancak en sağlıklı eğitim sistemi için mutlaka yaşam boyu eğitim tercih edilmesi gerek. Ayrıca bu köpekler zeki oldukları için mutlaka zihinsel uyaranlara ve eğitime ihtiyaç duyarlar.
Hamiltonstövare tuvalet eğitimi ve diğer temel komut eğitimlerinin sağlanması için mutlaka pozitif pekiştirme yöntemini kullanmanız gerekir. Ayrıca küçük yaştan itibaren itaat eğitimi sağlanmalıdır ve sosyalleştirme önemli. Köpeğinizi erken yaştan itibaren eğitmeye başlarsanız kısa sürede başarı elde etmenin yanında yetişkin döneminde iyi alışkanlıklar geliştirilen bir köpeğe sahip olabilirsiniz.
Hamiltonstövare Yavru Fiyatları
Hamiltonstövare cinsi köpek fiyatları genellikle satıcılara göre değişiklik gösterebiliyor ancak bu köpeklerin fiyatları 20.000 TL’den başlıyor. Maksimum fiyat için ise herhangi net bir fiyatlandırma bulunmuyor.