Griffon Bleu De Gascogne Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Griffon Bleu De Gascogne

Griffon Bleu De Gascogne hedeflerine bağlı, verilen komutları yerine hızlıca getirebilecek kadar berrak zihinli köpek türleri arasındadır. İşte türe dair detaylar!

Artıları
  • Kökeni gereği avcılık konusunda üstün yeteneklere sahiptir.
  • Eğitim konusunda yeteneklidirler ve temel itaat eğitimi vermek kolay olabilir.
  • Oyuncu ve neşeli yapıdadır, aktif bir oyun arkadaşı olabilirler.
  • Ailelerine karşı koruma içgüdüleri vardır, tehlikeli bir durumda uyarı yapabilirler.
  • Koku alma duyusu son derece gelişmiştir.
Eksileri
  • Yeterli egzersiz sağlanmadığında aşırı enerjik olabilirler.
  • Zeki olmalarına rağmen bazen bağımsız olabilirler ve eğitimde inatçı davranabilirler.
  • Avcı köpek olduğu için bazen fazla sesli olabilir, apartman yaşamında sorun yaratabilir.
  • Erken yaşlarda iyi sosyalleştirilmezlerse, çekingen veya agresif davranışlar geliştirebilirler.
  • Kısa tüylere sahip olsalar da tüy dökebilirler.

Şirin bir görünüme sahip olmasının yanı sıra sahibi tarafından verilen sorumlulukları yerine getirmede en nitelikli ırklardandır. Özellikle komutların ustaca verilmesi durumunda asla yerine getirilmesine ilişkin sorun yaşanmayacaktır. Bu köpek türünün hem fiziki özellikleri hem de zihinsel yapısı neden bu kadar sık tercih edildiğini gösterir. Ve avların neden vazgeçilmeyen bir parçası olduğunu bir kere daha yansıtmaktadır.

<yoastmark class=

Özellikleri

Griffon Bleu De Gascogne köpeği karakter ve ırk özellikleri incelendiği zaman şu temel hususlar ile karşı karşıya kalınmaktadır;

Griffon Bleu De Gascogne alınır mı?

  • UKC aracılığıyla yapılan değerlendirmelerde Scenthound grubunun bir parçası olarak saptanmıştır.
  • Bu türün genel fiziksel özelliklerine bakıldığı zaman koku duyusunun en gelişmiş özelliklerinden biri olduğu bir kere3 daha anlaşılıyor.
  • Bu köpeğin ırkına dair incelemeler yapıldığı zaman Pyrenean soyundan geldiği görülmektedir. UKC tarafından ise 1991 senesinde sınıflandırılmıştır.

Bu özelliklerin farkına vararak sahiplenme gerekir. Köpeklerin özelliklerine hakim olmadan sahiplenmek daha sonrasında yaşam akışında sıkıntı yaşanmasına da neden olur.

Karakter Özellikleri

Griffon Bleu De Gascognehakkında bilgi alınırken koku sürmedeki başarısı kadar sahibine duyduğu sadakatin de ne derece ön planda olduğu bir kere daha görülüyor. Sahibi ile özel bir duygusal bağ kurmaktadır. Bu nedenle onunla sosyalleşmekten hoşlandığını bilmelisiniz. Uzun süre ihmal edildiği zaman içe kapanık olabilen hassas bir ruh yapısının olduğunu da unutmamak gerekir.

Griffon Bleu De Gascogne bakımı

Fiziksel Özellikleri

Griffon Bleu De Gascogne boyutları 57 santime kadar ulaşabilmektedir. Kilosu ise 27 -30 arasında değişim arz eder. Bu köpeklerin sahip oldukları boya göre oldukça fit görünümde oldukları ve av sırasında en zor adımları dahi kolaylıkla yerine getirebildiği bilinmektedir.

Griffon Bleu De Gascogne boyutları

Griffon Bleu De Gascogne hastalıkları bedensel yapılarına dair bir sorun barındırmamaktadır. Rutin kontrollerin düzenli şekilde yapılması halinde yaşam sürecini huzur ile tamamlayacaktır. Rutin kontroller mevcut hastalıkların tespitini kolaylaştırıyor.

Zeki mi?

Komutların anlaşılması, ailenin tanınması ve yabancıların ayrıştırılması gibi hususların yanı sıra asıl uzmanlık alanı olan av alanında da harikalar yaratmaktadır. Kategorisinin en zeki köpeklerindendir. Verilen tüm sorumlulukları sorunsuz kabullenmezi ve icra etmesi en çok takdir gören özelliklerindendir. Hali hazırda kıvrak olan zekasının bir de ek eğitimler ile çok daha nitelikli hale getirilebildiği bilinmektedir.

Koku Yapar mı?

Griffon Bleu De Gascogne özellikleri tüylerinin orta seviyede olması nedeni ile uzun dönem yıkanmaması ya da çok uzun süre ıslak nemli kalması durumunda kokuya neden olabilmektedir. Düzenli tıraş ve tarama faaliyetlerinin ne derece büyük önem arz ettiği bir kere daha anlaşılıyor.

Griffon Bleu De Gascogne cinsi

Apartmanda Bakılabilir mi?

Griffon Bleu De Gascogne apartmanda beslenir mi; apartmanda olur. Bakım hususunda ısrarcı olan kişilerin özellikle günlük egzersizlerin yapılması konusunda köpeğine yardımcı olması ve egzersiz için alan oluşturulması gerekir. Bu köpek türünün sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmesi için bahçeli müstakil evler ya da kır evlerinin daha uygun olacağı da bildirilmelidir.

Bahçede Beslenir mi?

Griffon Bleu De Gascogne evde bakılır mı; bahçeli bir evde bakılabilir. Bahçeli evde bakılırken bahçe boyutunun geniş olması onun dilediği gibi hareket edebilmesini mümkün kılmalıdır. Bahçede bakarken onlar ile ikili ilişkinizi ihmal etmemelisiniz.

Griffon Bleu De Gascogne fiyatları

Evde Bakılır mı?

Griffon Bleu De Gascogne çok havlar mı; çok havlama nedeni ile sorun yaratmayacaktır. Ortalama havlama sıklığı ile genelde uyarı niyeti ile havlayan köpeklerdendir. Fakat apartman hanelerinde bu ortalama seviyede havlamanın dahi sorun teşkil edebileceğini bilmelisiniz.

 Evde Yalnız Kalır mı?

Apartman dairelerinde bakan kişilerin Griffon Bleu De Gascogne yorumları çok olumlu değildir. Griffon Bleu De Gascogne evde yalnız kalabilir mi; yalnız kalır. Ve böylelikle egzersizlerini bu dar alanda yapmakta zorlandığı için huzurlu bir yaşantıya sahip olmadıkları üzerinde durulmaktadır.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Griffon Bleu De Gascogne yavruları 57 kilograma kadar çıkarak yetişkin boyutuna erişebilmektedir. Ayrıca bu yetişkin boyuta erişmesinin sonrasında fitliğini ve kas sistemini koruması için kesinlikle egzersiz rutininin oluşturulması gerekir. Yani egzersiz rutini oluşmazsa kilo almaya meyilli bir durum meydana çıkacaktır.

Tüy Döker mi?

Griffon Bleu De Gascogne sahiplendirme sürecinde bazı kişilerin köpeği tüy sorunu nedeni ile iade etmek istediği rastlanan olumsuz durumlardandır. Ayrıca köpeğin ortalama ve ortalamanın üzerinde bir tüy dökme seviyesi mevcuttur. Yani bunun için özel bir tarama rutininin oluşturulması gerekir.

Griffon Bleu De Gascogne ilanları

Griffon Bleu De Gascogne tüy döker mi; evin hijyeni ve tüy dökülme seviyesinde hassassanız bu tür uygun olmayacaktır. Fakat bahçeli bir mekanda bakıldığı zaman bu özellik sorun teşkil etmeyecektir. Ayrıca köpeğin her bir karakteristiği aslında bahçeli yaşama uygun olduğunu yansıtır.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

10 sene ve 12 sene sınırlamasında değişen bir Griffon Bleu De Gascogne yaşam süresi mevcuttur. Bu yaşam süresinin olabildiğince uzun hale gelmesi için hem doktor kontrollerine hem de rutin günlük egzersiz seviyesine önem verilmelidir.

Kaç Ayda Büyür?

Köpeklerin yavruluk sürecinden yetişkinlik sürecine geçiş yapması 11-12 ay içerisinde yerine gelecektir. Griffon Bleu De Gascogne ilanları ve detayları incelenirken özellikle sahiplendirilme istene yavrunun tam doğum tarihine ilişkin bilgi sahibi olun.

Griffon Bleu De Gascogne özellikleri

Kaç Tane Yavru Yapar?

Griffon Bleu De Gascogne bakanlar gebelik süreci kolay olsa da doğum sonrası bakım aşamasında özen gerektiğini belirtmektedir. Yavruların sayısı 8e kadar uzanmaktadır. Her bir yavrunun gerekli bakım seviyesine ulaştığından emin olunmalıdır.

Kaç Günde Doğurur?

Griffon Bleu De Gascogne yavru dünyaya gelme sürecinde veteriner desteği alınması tavsiye edilmektedir. Bu destek ile yavruların hayatı da anne köpeğin hayatı da garantiye alınır. Sonuç olarak doğum süreci, yaklaşık 60 gün sürer.

Griffon Bleu De Gascogne yavru

Bakımı

Griffon Bleu De Gascogne bakmak zor mu; tüylerinin bakımı, diş sağlığının kontrol edilmesi gerek. Ayrıca patilerinde herhangi bir anormallik var mı incelenmesi gerek. Yani kulak içi sağlığının kontrolleri gibi adımların rutin olarak yerine getirilmesi lazımdır. Bu bakımın sadece bir boyutudur. Aynı zaman köpeğinize düzenli olarak zaman ayırmalı ve onunla sosyalleşmelisiniz. Aksi takdirde köpeğin olumsuz bir ruh haline bürünmesi söz konusudur.

Nasıl Eğitilir?

Griffon Bleu De Gascogne eğitimi sırasında bilhassa dikkate alınması gereken husus kesinlikle sebat etmektir. Köpeklerin tekrarlı şekilde eğitim kurlarına tabi tutulması şart. Yani Gascogne tuvalet eğitimi de dahil olmak üzere birçok alanda olumlu sonuçlar ortaya çıkar.

Yavru Fiyatları

Griffon Bleu De Gascogne cinsi köpek fiyatları 35.000 TL’den başlayarak 40.000 TL seviyesine kadar çıkabilmektedir. Griffon Bleu De Gascogne fiyat aralığı ülkemizde çok da yaygın bulunabilen bir köpek değildir.

Griffon Bleu De Gascogne Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları