Basenji Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Basenji

Basenji sempatik ve işlevsek köpek türleri arasında en sevilen alternatifler arasında kendini göstermeye devam etmektedir.

Artıları
  • Verilen komutların anlaşılmasına dair en hızlı tepki veren hayvanlardandır.
  • Sahiplenildiği aileyi kısa sürede benimsemektedir.
  • Ailesini farklı köpekler ile paylaşmaktan asla mutluluk duymaz. Tek köpek olması daha uygun olacaktır.
  • Koşu hızı çok yüksektir.
  • Sizinle beraber zaman geçirmekten ve egzersiz yapmaktan hoşlanacaktır.
Eksileri
  • Beslenme düzeninin yakından takip edilmesi gerekir.
  • Beslenme düzeninde sorunlar yaşandığı zaman kilo almaya hızla meyil gösterebilir.
  • Diğer köpekler ile ilişkilerinde çok da iyi değildir.
  • Bağımsızlığına çok düşkün olan köpek türleri arasında yerini almaktadır.
  • Eğitim süreçlerinde profesyonel yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tam bir görev hayvanı olan bu türün Afrika Kongo menşelidir. Bu türün Afrika’da İngiltere’ye getirerek tür analizlerinin yapıldığı ve tür ihtisasının genel olarak İngiltere merkezli olarak ilerlediği de belirtilmesi gereken hususlar arasındadır. En temel tarihi bilgiler incelendiği zaman Mısır’a kadar köklerinin ilerlediği görülmektedir. Firavunlar döneminden bu yana varlığını sürdüren köpeğin insan yaşamı ile her zaman iç içe olduğu da bilinmektedir.

"</p

Basenji sizin için hem sadık bir dost hem de verdiğiniz görevleri tereddütsüz şekilde yerine getiren bir yardımcı olacaktır.

Karakter Özellikleri

Basenji köpeği analiz edilirken hem sempatik hem de koruyucu muhteşem bir karakter kombininin ortaya çıktığı anlaşılıyor. Sizin yol arkadaşınız olurken aynı zamanda vermiş olduğunuz görevleri yerine getirmede muhteşem bir performans sergilemektedir. Bu performansın geliştirilmesi için ya da köpeğin memnun olmadığınız özelliklerden uzaklaştırılması adına uzman eğitimlere dahil olabilirsiniz.

Fiziksel Özellikleri

Basenji boyutları ideal aralıktadır. Erkeklerde boylarının 42-45 santim arasında değişim gösterebildiği görülmektedir. Dişi olan köpeklerin ise görece daha kısa olduğunu da bilmeniz gerekir. Basenji hakkında bilgi alırken kilo seviyesinin de 10-13 kilogram arasında farklılık arz edebileceğini bilmelisiniz.

Zeki mi?

Basenji eğitimi uzmanlar tarafından verilme zorunda değildir. Henüz herhangi bir köpek eğitim deneyimi olmayan kişilerin bu türü sahiplenmesinin sonrasında kolaylıkla temel komut eğitimlerini verebileceğini göreceksiniz. Temel komutların haricinde spesifik konulardaki eğitimlerde de tekrar ve ödüle dayanan sistem ile olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

Koku Yapar mı?

Basenji özellikleri kokuya sebebiyet vermeyecektir. Tabi ki bu aşamada sizin vermiş olduğunuz tuvalet eğitiminin muntazam olması gerekir. Verilen eğitimde sorunlar olması ve hayvanın belirli aralıklar ile idrar kaçırması evde koku sorununa neden olabilmektedir.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Basenji çok havlar mı; havlama seviyesine dair eğitilen köpeklerdendir. Özellikle toplu olarak kalınan apartmanlarda bu köpeğe bakmak isteyen kişilerin havlama sürecinde zorluk yaşamayacağı tahmin edilmektedir.

Basenji apartmanda beslenir mi; bu köpeğin evde beslenmesini en kolay kılan hususlardan biri de literatürde no barking olarak anılmasıdır. Özellikle havlamayan köpek arayanlar olursa harika bir tercih olacaktır. Fakat zaman zaman ulumaya benzer sesler çıkarabilmektedir.

Bahçede Beslenir mi?

Basenji evde bakılır mı; hem apartman dairelerinde hem de bahçeli müstakil konularda bakımının önünde herhangi bir engel yok. Bahçede bakıldığı zaman köpeğin daha özgür hareket etme ortamı olur. Özellikle fiziksel aktivite bakımından daha sorunsuz bir yapıdadır. Fakat bahçe var diye köpeği bu alana terk etmek ve onunla iletişim kurmamak ise uzun vadede köpeğin mental olarak sıkıntılı bir sürece geçmesine neden olur.

Evde Bakılır mı?

Basenji tuvalet eğitimi verildikten sonra havlama ses yüksekliği hakkında da sorun yaşatmaması nedeni ile evde bakımı çok kolay olacaktır. Evde sadık bir arkadaşınızın olmasını isterseniz Basenji muhteşem bir alternatif olacaktır.

Evde Yalnız Kalır mı?

Basenji bakanlar evde yalnız bırakma alanında bir sorun yaşamadıklarını fakat evde köpeğin onları dört gözle beklediğini görünce duygulandıklarını ifade etmektedir. sahibine en düşkün olan köpeklerden biri olduğu için sizin eve dönmenizin sonrasında onunla oyun oynamanızı ve ilgilenmenizi beklemesi oldukça doğaldır. Basenji evde yalnız kalabilir mi; yalnız kalacak olan köpeklerin ilerleyen aşamalarda sahibinin sevgisi ile sosyalleşmesi durumunda asla bir sorun ya da aksaklık yaşanmayacaktır.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Basenji sahiplendirme sürecinde özellikle bedensel özellikler bakımından ortalama seviyede olan bu köpeğe ilişkin sorun yaşamayacaktır. Sahiplenme sürecinin öncesinde köpeğin ulaşabileceği boyutlara dair detaylı bir veri sahibi olmanız gerekiyor. Basenji hastalıkları genetik bir özellik taşımaz. İti bir bakım ile belirttiğimiz ortalama yaşam süresini tutturabilmektedir.

Tüy Döker mi?

Basenji tüy döker mi; her köpek kadar ortalama seviyede tüy dökmektedir. Kısa tüylü olduğu için evde büyük bir sorun teşkil etmeyecektir. Tüylerin dökülmesini azaltabilmek için vitamin desteği yapabilirsiniz. Bu vitamin desteğini kesinlikle veteriner önerisi ile yapmalısınız. Aksi takdirde hayvanın böbreklerinde sorun yaşanmaktadır.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Basenji yaşam süresi 13-15 seneye kadar ilerleyebilmektedir. İyi bakılan köpeklerin bu süreyi aşabildiği de görülmektedir. Özellikle senelik rutin veteriner kontrollerini ihmal etmemeniz gerekir.

Kaç Ayda Büyür?

Basenji yavru bir şekilde sahiplendiğiniz köpeğin belirtilen ortalama beden özelliklerine ulaşmasının 12 ay içerisinde tamamlanacağı tahmin edilmektedir. Beslenme yetersizliklerinin yaşanması durumunda bu büyüme ve gelişme sürecine dair sorunlar yaşanmaktadır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Doğum sonrasında anne köpeğin bakımında çok dikkatli olmalısınız. Basenji yavruları ortalama 4-6 adet olmaktadır. Sahiplendiğiniz köpeğin hem kendi sağlığına hem de doğurduğu yavruların sağlığına dikkat etmelisiniz. Zaman zaman anne köpeğin doğan yavruların her birine eşit miktarda destek sunmadığı da fark edilmektedir. Basenji ilanları incelendiği zaman genelde yavrulara ilan açıldığı görülmektedir. Bu yavruların annelerinden zamanında kesildiğinden emin olmanız gerekir.

Kaç Günde Doğurur?

Gebelik sürecinin ortalama 60-65 gün içerisinde hayata geçmesi ve sonuca ulaşması beklenmektedir. Bu sürecin yaşanan bazı değişimler ile 55 güne kadar düşebildiği görülmektedir.

Bakımı

Bakım aşamasının her boyutu ile incelenmesi gerekir. Evde bakması kolay olan türlerden biridir. Egzersiz konusunda köpeğin kaslarında hareketsizlik kaynaklı erimeye neden olur. Düzenli egzersizlere rutin hayatınızda kesinlikle yer açın.

Basenji bakmak zor mu; yoğun bir iş temposu olan kişilerin bu köpeğin bakımına zaman ayırmaması söz konusu. Köpeğin hem bedensel hem de ruhsal bazı istikrarsızlıklar ile karşı karşıya kalabileceğini unutmamalısınız. Ayak bakımından kulakların ve dişlerin rutin kontrollerine kadar asla ihmal edilmemelidir.

Nasıl Eğitilir?

Basenji yorumları eğitim sürecinin oldukça kolay şekilde yerine getirildiğini bir kere daha kanıtlıyor. Özellikle eğitim adımında net ve keskin ifadelerin kullanılması şart. Elde edilen sonucun çok daha sorunsuz olmasını sağlar. Köpek eğitiminde herhangi biri şekilde hayvanların ikileme düşecekleri ifadeler yer alır.

Yavru Fiyatları

Basenji fiyat aralığı 10.000 TL ile 15.000 TL arasında farklılık göstermektedir. Kura göre de bu fiyatların etkilenebildiğini bilmelisiniz. Bunu etkileyen bir diğer husus da alınan eğitimlerdir. Basenji cinsi köpek fiyatları eğitim seviyesinin artması ile beraber büyük artış gösterir.

Basenji Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları