Köpekler Kiraz Yiyebilir Mi? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Köpekler Kiraz Yiyebilir Mi?

Home » Köpekler Kiraz Yiyebilir Mi?

Köpekler kiraz yiyebilir mi? Köpeklerin kiraz yemesi sağlıklı mı? köpekler için kiraz zehirli mi? Köpeklerin kiraz yemesi ile ilgili olarak bilmeniz gerekenler yazımızda!

Kirazların kendisi köpekler için zehirli değildir ve siyah kirazlar da dahil olacak şekilde çekirdeklerinde köpekler için zehirli olan maddeleri içerir. Köpeğinizin kirazın bu kısımlarının yememesine dikkat etmeniz gerekir. Küçük porsiyonlar ile verilmesi gerekir. Özellikle yavru köpeklerin mideleri hassas olduğu için yetişkin bir köpeğe verdiğiniz kadar kiraz vermekten kaçınmanız gerekir.

Köpekler İçin Kiraz İyi Mi?

Köpeğe doğru şekilde verilmesi durumunda kirazlar köpekler için oldukça güvenli bir meyve olarak bilinmektedir. Lif, C vitamini, A vitamini, melatonin, antioksidanlar gibi besin kaynaklarını içerir. Ayrıca işlenmeyen taze kirazların ve yıkanmasına dikkat etmeniz gerekir. Bununla birlikte çekirdeklerini, saplarını ve yapraklarını çıkarmanız gerekir.

Kirazın Köpekler için Kötü Yanları

<yoastmark class=

Kirazların içerisinde olan şeker içeriği son derece yüksektir ve köpeğinizin midesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle de köpeğinize aşırı miktarda kiraz vermekten kaçınmanız gerekir.

Köpeğinizi çok fazla kiraz ile beslemek obezite, diyabet, eklem ve kalça sorunlarına neden olur. Bununla birlikte diyabetli ya da obez köpeklerin tüketebileceği besinler arasında içerisinde bulunan şeker miktarından dolayı kiraz yoktur.

Kiraz sapları ve yaprakları içerisinde elma çekirdeklerinde olduğu gibi zehir içerir. Bunların tüketilmesi ise köpekler için oldukça zehirli olacaktır. Ayrıca köpeğe zarar vermek için gereken kiraz çekirdeklerinin miktarı ise köpeğin büyüklüğüne ve çekirdekleri çiğneyip çiğnemediklerine bağlı olarak yutup yutmadıklarına göre değişim gösterir. Ayrıca çekirdeklerin çiğnenmesi köpeklerin sağlığı açısından iyi değildir. Köpekler kiraz yiyebilir mi; kiraz yemesinde aşırıya kaçılmadığı sürece bir sorun yoktur.

Köpekler Kurutulmuş Kiraz Yer Mi?

En çok merak edilen konulardan bir tanesi de sağlıklı bir köpeğin kurutulan kirazı tüketme durumu ile ilgilidir. Mağazalarda satılan kuru kiraz meyvesi içerisinde çokça koruyucu madde vardır ve mide ağrısına neden olan ekstra şeker ile köpekler için toksik ksilitol içerir. Bu nedenle de kirazı evde kendiniz kurutmadığınız sürece köpeğinize marketten alarak vermemelisiniz.

Köpekler Maraschino Kirazı Yer Mi?

Maraschino kirazlarının köpekler üzerinde herhangi bir toksik özelliği bulunmamaktadır. Bununla birlikte sağlıklı bir ödül olarak da kabul edilmemektedir ve köpeğinizin midesini rahatsız eden ekstra koruyucu maddeler ile tonlarca ilave şekere sahiptir.

Köpekler Kirazlı Dondurma Yer Mi?

Köpeklere kiraz ile aromalandırılan dondurma vermekten kaçınmanız gerekmektedir. Ayrıca aromalı dondurmalar içerisinde köpeklerin midesine ve vücuduna rahatsızlık veren ve onları ölüme kadar götüren zehirli katkı maddeleri vardır.

Köpekler Kirazlı Yoğurt Yer Mi?

Köpeğinize vereceğiniz kiraz aromalı yoğurtlar asla sağlıklı bir ödül olarak kabul edilmemektedir. Bununla birlikte köpeklere vereceğiniz her türlü aromalı yoğurdun içerisinde çok fazla şeker, koruyucu maddeler ya da diğer doğal olmayan katkı maddeleri ile köpekler için toksik olan ksilitol vardır. Ayrıca köpekler kiraz yiyebilir mi; köpekler sadece kiraz meyvesini çekirdek, sap ve yapraklarından ayrılmış olarak yiyebilir.

Köpeklerin Kaç Kiraz Yemesi Sağlıklı?

Köpeklere yönelik olan herhangi bir ödül maması günlük diyetlerinin sadece %10’unu oluşturmalıdır. Diğer %90’lık kısmını ise dengeli köpek mamalarından almaları gerekir. Köpeğinizin beslenmesi için güvenli kiraz sayısı ile ilgili olarak yönergeleri takip etmelisiniz.

Kirazlar küçük olmalarına rağmen küçük cins köpeklerin yemesi sırasında boğulma riski taşır. Bu nedenle de ikiye ya da dörde bölmeniz sağlıklı olacaktır. Ayrıca köpeğinizin çok fazla kiraz yediğinden endişelenmeniz durumunda mide rahatsızlığı belirtilerine özellikle dikkat etmeniz gerekir.

Köpeğiniz şişmiş bir mideye sahipse kusma ve ishal gibi belirtileri gösteriyorsa veterinerinize başvurmalısınız. Ayrıca aksi durumda köpeğiniz ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalır. Bununla birlikte köpekler kiraz yer mi; köpeklerin kiraz yemesinde herhangi bir sorun yoktur. Ancak kiraz tüketiminde aşırıya kaçılmaması köpeğinizin sağlığı açısından son derece önemlidir.

Köpekler Kiraz ile Nasıl Sağlıklı Beslenir?

Köpeğinizi kiraz ile sağlıklı beslemek istiyorsanız  kirazları yıkamalı ve ısırık boyutlarında  kesmelisiniz. Bununla birlikte daha sonrasında ise çekirdekleri ile saplarını ve yapraklarını ayırmalısınız. Ayrıca bu işlemden sonra köpeğinizi güvenle kiraz ile beslemeniz mümkün.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları