Köpekler İçin Zehirli Meyveler Var Mı? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Köpekler İçin Zehirli Meyveler Var Mı?

Home » Köpekler İçin Zehirli Meyveler Var Mı?

Köpekler için Zehirli Meyveler Var Mı?  Zehirli olan Meyveler Nedir? Köpeklere en sağlıklı meyveler nedir? Köpekler için zehirli olan meyveler hakkında bilmeniz gereken her şey burada!

Köpeklere Zehirli Meyveler Var Mı; köpekler için zehirli meyveler vardır. Bu meyvelerden köpeklerinizi uzak tutmanız sağlıklı bir yaşam sürebilmesi açısından son derece önemlidir. Köpeğinizin beslenme programı içerisine yeni bir besin eklemeden önce mutlaka veterineriniz ile görüşmelisiniz.

Köpekler için Kötü Olan Meyveler Hangileri?

Köpekler için kötü olan meyveleri köpeğinizden uzak tutmanız daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebilmesi açısından son derece önemli olacaktır. Köpeklerin tüketmesi köyü olan meyveler şöyle;

  • Ravent yaprakları büyük miktarda tüketilmesi durumunda köpekler için toksik olabilecek oksalit asit içerir. Bu nedenle de köpeğinizden uzak tutmanız gerekir.
  • Üzüm ve bunların kurutulmuş olan halleri olan kuru üzüm köpekler için oldukça zehirlidir. Üzüm tüketimi köpeğinizin akut böbrek yetmezliği yaşamasına neden olabilir ve köpeklere asla verilmemesi gerekir.
  • Kiraz çekirdeğinin sapları bağırsak tıkanıklığı yaşanmasına neden olabilir ve bu nedenle de köpeğinize kiraz vermekten kaçınmanız gerekir. Köpekler için kiraz son derece zehirli olması ile bilinir.

Köpekler için Zehirli Meyveler Var Mı; köpekler için zehirli meyveler elbet vardır. köpeğinizin beslenmesi sırasında köpeklerinizi bu meyvelerden uzak tutmanız oldukça önemlidir. Köpeklerin beslenmesi sırasında oldukça dikkatli olmanız gerekir.

Köpeğinize çekirdeksiz olan meyveler vermeye özellikle dikkat etmeniz gerekir. Bu köpeğinizin boğulma tehlikesinin önlenmesine yardımcı olur. Köpeklere servis edilen meyvelerin içerisinde bulunan çekirdeklerin her zaman için çıkarılması gerekir.

Köpekler için toksik olmasa bile limon, greyfurt ve turunçgiller de köpeklerde mide rahatsızlığı yaşanmasına sebep olur. Olgun kırmızı domatesleri köpeklerinize yedirirken de dikkatli olmalısınız. Köpeğinizin avokado meyvesini az miktarda yemesinde herhangi bir sorun yoktur ancak aşırı tüketilmesi durumunda köpeğiniz sağlık sorunları yaşayacaktır.

Köpekler Zehirli Bir Şey Yerse Ne Yapmalı?

<yoastmark class=

Köpekler için Zehirli Meyveler Var Mı; köpeklerin tüketmesi sakıncalı olan meyveler vardır. Bu meyvelerden köpeğinizi uzak tutmanız daha sağlıklı olabilmesi açısından son derece önemlidir. Köpeklerin zehirli bir şey yemiş olabileceğinden şüpheleniyorsanız şu adımları tamamlamanız gerekir;

  • İlk olarak veterinerinizi aramalı ve ona durumu anlatmalısınız. Bununla birlikte veterinerinizden aldığınız tavsiyelere uymanız oldukça önemlidir.
  • Köpeğinizin ne yediği, ne zaman yediği ve ne kadar yediği hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Sonraki adımların belirlenebilmesi için veterineriniz ile aldığınız bu bilgileri paylaşmanız gerekir.
  • Köpeğinizin nasıl semptomlar gösterdiğine özellikle dikkat etmeniz gerekir. Köpeğiniz nefes almada zorluk, nöbetler, uyuşukluk, ishal gibi semptomları gösteriyorsa köpeğinizin durumunu yakından takip etmeniz gerekir.
  • Köpeğinizi kendi başınıza karar alarak asla kusturmaya çalışmamalısınız. Ayrıca köpeğinizi kusturmanız bazen yarardan çok ona zarar verir.
  • Veteriner ile görüştükten sonra köpeğinizi kontrol için getirmenizi isterse hiç vakit geçirmeden onu veterinere ulaştırmalısınız.

Köpekler İçin En Sağlıklı Meyveler Hangileri?

Köpeğinize güvenli ve besleyici meyveler verirken bile her zaman için ölçülü davranmanız gerekir. Köpeğinizin  diyetlerinin %90’lık kısmı normal mamalardan oluşurken %10’luk kısmında diyetlerine yeni şeyler ekleyebilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin altında yatan tıbbi durumlarına göre beslemeniz son derece önemlidir.

Beslenmesi içerisinde yeni meyveler eklemek istiyorsanız köpeğinizin bu meyveye karşı herhangi bir duyarlılığının olmadığından emin olmanız gerekir. Köpeğinize sağlıklı meyveleri küçük parçalar halinde kesip mamalarının üzerine ekleyerek verebilirsiniz. Ancak asla aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Köpekler için sağlıklı olan meyveler şöyle;

  • Karpuz köpekler için sağlıklı olan meyveler arasında bulunmaktadır. içerisinde yer alan A, c ve B6 vitaminleri açısından oldukça iyi bir yaz ikramı olur.
  • Besin değerleri nedeniyle yaban mersini de köpekler için sağlıklı olan meyveler arasında bulunmaktadır. Köpeğinizi taze yaban mersini ile besleyerek bol miktarda lig ile antioksidan almasını sağlayabilirsiniz.
  • Düşük şeker içeren ve besinsel değeri yüksek olan meyveler köpeğinizin sağlığı açısından iyidir.
  • Ananas köpeklerin bağışıklık sistemleri ile sindirim sistemlerinin desteklenmesi için oldukça iyi mineral ve vitaminler içeren antioksidanlar ile doludur.
  • Şeftali meyvesi de köpeğiniz için son derece sağlıklı bir ödül meyvesi olur. Köpeğinize bütün olarak vermekten kaçının ve her zaman çekirdeğini çıkarın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları