Köpekler İçin Hangi Yiyecekler Zehirlidir? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Köpekler İçin Hangi Yiyecekler Zehirlidir?

Home » Köpekler İçin Hangi Yiyecekler Zehirlidir?

Evcil hayvanların yiyebileceği gibi asla yememesi gereken besinlerde var. Köpekler için hangi yiyecekler zehirlidir? Hemen öğrenin ve köpeğinize zarar vermekten uzan durun!

Bazı yiyecekler köpeklere ne kadar zarar sağlıyor ise bazı yiyecekler ise bir o kadar sakıncalıdır. Onu bir insan gibi düşünmek ve insanların sevdiği yiyecekleri vermek son derece yanlıştır. Dostunuza asla vermemeniz gereken onun için zehirli olan yiyeceklerin tamamı yazımızda.

Köpekler İçin Zehirli Tehlike Çikolata ve Kakao Ürünleri

Lezzetli yiyecek, insanlar için olduğu kadar köpekler adına  da tehlikeli olabilir. Çikolata ve kakao ürünleri  içerdikleri teobromin ve kafein nedeniyle köpekler için zehirli olabilir.

Köpekler için hangi yiyecekler zehirlidir? Çikolata zehirlidir az miktarda dahi olsa verilmemelidir. Çikolatanın ana tehlikeli bileşeni teobromin olurken theobromine, kakao fasulyelerinde doğal olarak bulunan bir alkaloittir.

İnsanlarda teobromin tüketimi genellikle sorun teşkil etmez çünkü vücutları bu maddeyi hızla metabolize eder. Ancak köpekler, teobromini çok daha yavaş bir şekilde metabolize ederler, bu da toksik etkilerin ortaya çıkmasına neden olur.

Kakao ürünlerinin ana bileşeni dostunuzun  kalp atış hızını artırabilir, sinir sistemini uyarabilirken kas titremelerine yol açabilir. Ayrıca idrar yapma sıklığını artırabilir. Bu belirtiler hafif olabileceği gibi, ciddi durumlarda ölümcül sonuçlara da neden olmaktadır.

En tehlikelisinden en az tehlikeli olana göre:

  • Teobromin içeriği en yüksek olanıdır bu da köpekler için en tehlikelidir.
  • Kakao tozu ve bitter çikolata bu nedenle kesinlikle tüketilmemesi gerekenler arasındadır.
  • Sütlü çikolata da oran daha düşüktür ancak yine de bir tehlikedir.
  • Beyaz çikolata da ise teobromin içeriği en düşük olanı olurken aşırı tüketimi ciddi zararlar verir.

Eğer bir köpek çikolata yemişse veya çikolata zehirlenmesi belirtileri gösteriyorsa, hemen bir veteriner hekime başvurulmalıdır.

Köpekler ve Üzüm/Kuru Üzüm Bilinmeyen Tehlikesi

Köpekler İçin Hangi Yiyecekler Zehirlidir?

Köpekler İçin Hangi Yiyecekler Zehirlidir?

İnsanlar için çok sağlıklı bir atıştırmalık olurken köpeğiniz için hiç sağlıklı değildir. Köpekler için hangi yiyecekler zehirlidir? Üzüm yahut kurusu olanını saymak gerekiyor.

Üzüm ya da kuru üzümlerin köpeklerde neden toksik olduğu kesin olarak anlaşılamamıştır. Ancak bu meyveler, köpeklerde böbrek yetmezliği, kusma, ishal, karın ağrısı, halsizlik ve diğer ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Hatta bazı vakalarda ölümcül sonuçlar gözlemlenmiştir.

Bazı köpekler, küçük miktarlarda bile ciddi reaksiyonlar gösterebilirken, diğerleri daha büyük miktarları tolere edebiliyor. Önlemek zehirlerinden ya da istenmeyen reaksiyonlarından korunmanın en iyi yoludur. Çünkü bu besin maddesinin ona verebileceği yararlar zehirli olmayan birçok farklı üründen almasını sağlayabilirsiniz.

Köpekler için Zehirli İkili Ham Tavuk ve Kemikler

Köpekler için hangi yiyecekler zehirlidir? Denilince tavuk olacağını hiç düşündünüz mü? Köpeklerimiz etobur oldukları için et onun yaşamında çok önemli bir yere sahip oluyor. Evcil hayvanınızın evde beslenirken tavuk yemesi aslında onun için bir zehirdir.

Ham tavuk, insanlarda dahi sağlık riski taşıyan bir gıda maddesi olur. Ancak köpeklerin midesi daha asidiktir bu nedenle bazı bakterileri tolere eder. Bununla birlikte köpeklerin sindirim sistemi hala bazı bakterilere karşı hassas olur.

Ham tavuk özellikle Salmonella ile Campylobacter gibi zararlı bakteriler içeriyor. Bu bakteriler köpeklere ciddi sindirim sorunları, kusma, ishal ile hatta zehirlenme belirtileri gösterir.

Özellikle kümes hayvanlarının kemikleri, köpeklerde çiğneme zevkini artırırken aynı zamanda tıkanmalara, yırtıklara ve diş problemlerine yol açar.

Kemikler, çiğneme sırasında kırıldığında yahut yutulduğunda sindirim sistemi içinde tıkanmalara neden olmaktadır. Bu tıkanmalar ciddi ağrı, kusma, ishal yaşanırken cerrahi müdahale gerektirir.

Süt ve Süt Ürünleri Köpekler İçin Sindirim Sorunlarının Kaynağı

Köpeklerin süt ve süt ürünlerine olan hassasiyeti, genellikle laktoz intoleransı nedeniyle ortaya çıkar. Köpekler için hangi yiyecekler zehirlidir? Süt ürünleri onun için iyi değilken aşırı tüketildiğinde zehirliyor.

Dostlarımız doğduklarında laktozu sindiren bir enzim olan laktaz ile doğmaktadırlar. Ancak birçoğu  yaşları ilerledikçe laktaz üretimlerini azaltır ve laktoz intoleransı geliştirirler. Sindirim sisteminde sindirilmeyen laktoz, bağırsaklarda fermantasyona uğrar bu da ishal, karın ağrısı ve gaz gibi belirtilere yol açar.

Uzun süre tükettiğinde ise bu sağlık sorunlarından dolayı ciddi rahatsızlıklar yaşar. Bunun sonunda da hayatının sona ermesi gibi istenmeyen durumlar kayda geçiyor. Bazılarında durum daha iyi olurken genel durum süt ile süt ürünlerinden dostunuzu sağlığı için uzak tutmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları