Köpekler Hangi Yiyecek İçin Çıldırır? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Köpekler Hangi Yiyecek İçin Çıldırır?

Home » Köpekler Hangi Yiyecek İçin Çıldırır?

Köpekler hangi yiyecek için çıldırır; et ve et ürünleri en sevdikleri besinler arasında yerini almaktadır. Köpeklerin kendilerine göre damak zevkleri de mevcuttur. Onunla daha sık zaman geçirerek neden hoşlandığını neden hoşlanmadığını daha net öğrenin!

Köpekler hangi yiyecek için çıldırır; köpeklerde bilhassa sorunsuz bir beslenme düzeni oluşturulması gerekir. Onun istekleri ve zevkleri tabi ki önemlidir. Fakat aynı şekilde bedenin gerekli kalori ihtiyacını alacak durumda olması da önem arz etmektedir. Köpeklerin vitamin ve mineral bakımından zengin olan yiyeceklerle beslenmesi gerekiyor. Kuru mama seçim adımlarında uzun vadede böbreklerde ya da insülin dengesinde sorun yaşatacak herhangi bir kimyasal barındırmadığından emin olmanız gerekmektedir. Uzmanınızdan konuya dair yardım alabilirsiniz. Hali hazırda kronik rahatsızlıklarla uğraşan kişilerin kesinlikle veterinerin önerdiği mamaları satın alması gerekir. Bilhassa böbrek rahatsızlığı olan hayvanlarda beslenme sürecine çok büyük bir önem verilmesi şarttır.

Et ve Et Ürünleri

Köpekler hangi yiyecek için çıldırır; iç güdüleri gereği ete asla karşı koyamadıkları biliniyor. Evde yemekte bir et olduğu zaman dürtülerini kontrol etmesi de çok zor bir hal almaktadır.

  • İşlenmiş et ürünlerini asla tüketmemelidir. Salam, sucuk ya da sosis tükettiği zaman ilk anda herhangi bir sorun söz konusu olmada dahi uzun vadede hem sindirim sistemini hem de böbrekleri olumsuz etkilediği kanıtlanmıştır.
  • Yaş mamalarda et hissiyatının çok daha net oluşması nedeniyle köpeklerin daha severek tükettikleri kanıtlanmıştır. Dileyen ailelerin raw food olarak belirtilmiş olan ürünlerden yana tercihini kullanması da mümkündür.
  • Özel işlem görmüş olan çiğ etlerin köpeklerde parazit oluşturmayacak şekle getirildiği soğuk şoklama sistemiyle ortaya çıkarılmaktadır. Bu sayede köpeklerin daha mutlu olacağı öğünlerin hazırlanması sağlanıyor.

Sofraya uzanmaması için özel olarak eğitimlere tabi tutulması da söz konusu olabilmektedir. Köpeklerin kesinlikle et ve et ürünleri de dahil olmak üzere hiçbir besin için ailenin yemek masasına tırmanmaması gerekiyor. Bu tür bir davranış sergilediği zaman anında uyarmalısınız. Uyarınızı net şekilde yapmalısınız. Net ve kesin adımlarla ilerlemezseniz sorunlar karşılaşacaksınız. Et ve et ürünlerine ilişkin duyuları oldukça güçlü olduğu için komutları dinlemesi daha zor olur. Siz kararınızdan vazgeçmemeli net şekilde komutları vermeye devam etmelisiniz.

Köpeklerde Alerji Yapan Ürünlere Dikkat!

Köpekler Hangi Yiyecek İçin Çıldırır?

Köpekler Hangi Yiyecek İçin Çıldırır?

Köpeklerde kesinlikle alerji yapacak olan gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Alerji yapan ürünlere ilişkin çok dikkatli olmalısınız. Bu ürünlerin tekrar tekrar tüketilmesi durumunda köpeklerde nefes almada güçlük gibi olumsuzlukların ortaya çıkabileceğini de bilmeniz gerekir. Alerjik reaksiyon verilen besinlerin başında yumurta gelmektedir. Bilhassa yumurtanın çiğ halde tüketilmesinin köpeklerde deri kabarmaları ve döküntülerini beraberinde getirdiğini görebilirsiniz. Durum ilerlerse veterinerinize danışmalısınız.

Süt; Cezp Edici Fakat Zararlı

Köpekler hangi yiyecek için çıldırır; köpeklerin süt kokusundan da oldukça hoşlandıkları biliniyor. Evde süt kaynattığınız zaman neredeyse tencerenin başından ayrılmayan köpeklerinizin bu ürünü içmesi durumunda bilhassa bağırsaklarına ilişkin çok büyük sorunlarla karşılaştığını da eklemek gerekir. Köpeklerde bağırsak dengesini tamamen bozabilecek unsurların başında süt gelmektedir. Hem laktoz seviyesi hem de içerisinde bulundurduğu diğer besin öğeleriyle köpeklerin sindirim sistemi için uygun olmadığını bir kere daha ispatlamış durumdadır.

Aynı şekilde kedilerin de süt ve süt ürünü tüketmemesi önerilmektedir. Yasaklı olan ürünler içerisinde fermente süt ürünleri yer alır. Süt içemeyen köpeklere yoğurt ikram etmeniz aynı şekilde onların bağırsak fonksiyonlarının sorunla karşılaşmasını beraberinde getirecektir.

Köpeklerde Mama Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Köpekler hangi yiyecek için çıldırır; mama seçim adımlarında çok büyük hassasiyet göstermeniz gerekir. Onun hem iştahla yiyeceği hem de sorunsuz sindirebileceği besinlerin seçilmesi şarttır. Köpeklerin kokusu ile etkileneceği besinler seçerken uzun vadede tüketildiği zaman genel beden sağlıklarını pekiştirecek seçeneklerden yana tercihin kullanılması en büyük öneme sahip olan hususlar arasındadır.

Mama seçim adımlarında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri de tahıl seviyesinin düşük olmasıdır. Tahıl seviyesi ne kadar yüksek olursa bağırsaklar üzerinde bıraktığı tahribatın o kadar yüksek seviyede olacağının altı çizilmelidir. Özellikle tercih edilen ürünlerin kuru mama olması durumunda yanında bol suyun tüketilmesi şarttır. Sindirim sistemi ancak bu şekilde sorunsuz şekilde çalışacaktır. Mamaların yaş versiyonları da vardır. Aileler genelde bir ödül söz konusu olduğu zaman tercihlerini yaş mamadan yana kullanıyor!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları