Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi sokakta kalan hayvanlarını tedavi ve bakımlarını yapmakla beraber onları sahiplendirerek daha mutlu yaşamalarını sağlıyor.
Çorlu Belediyesi tarafından işletilen barınağın sorumlu veterineri Ahmet Çavdar’ dır. Sokak hayvanlarıyla ilgilenen merkezde terkedilen büyük baş hayvanlarda tedavi edilmektedir. Köpek ve kedilerin bakıldığı barınakta ikamet eden hayvanlar evlat edinilebiliyor. Tam ziyaret saatleri belirtilmeyen rehabilitasyon merkezine hafta için mesai saatlerinde yani 10.00 ila 16.00 gider. Ayrıca Çorlu Belediyesi aranarak hayvan rehabilitasyon merkezi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Nerede?
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkez adresi Hıdırağa Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Cad. No: 52, (Tekirdağ BŞB Çorlu Mezbahası yanı) şeklindedir. Buraya giderek hayvan sahiplenmeniz mümkündür. Ayrıca hakkında çok detaylı bilgi olmayan barınak sokak hayvanları kontrol altında tutarak insan sağlığını tehdit etmelerini engelliyor. Bununla birlikte merkezdeki hizmetler arasında şunlar yer alıyor;
- Terkedilen büyükbaş hayvanlara bulundukları yerde müdahale ediyor.
- Barınak, sokak hayvanlarına rehabilitasyon hizmeti veriyor.
- Barınak veterineri Ahmet Çavdar, buradaki hayvanları tedavi ediyor.
- Rehabilitasyon merkezi haftanın 7 günü 24 saat hizmet sunar.
Bunlar haricinde sokakta kalan hayvanlara yiyecek dağıtımı yapılmaktadır. Bunun yanı sıra hayvanların takibi için kanun gereği mikroçip işlemi uygulanır. Her şeyden önce yine aynı yasadan dolayı tedavi tamamlanan sokak hayvanları alındıkları bölgelere bırakılır.
İsteyen hayvan severler, barınaktaki tedavisi biten canları sahiplenebilir. Bunun yanı sıra belediye çatısı altında hizmet veren merkezde kedi ve köpekler mevcuttur.
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi İletişim
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkez iletişim bilgileri arasında telefon numarası, internet sitesi ile mail adresi yer almaktadır. İnternet sitesi Çorlu Belediyesi’ nin resmi adresidir. Barınağa telefonla ulaşma 4449959 veya 02826847500 numaralarından sağlanır.
Ayrıca rehabilitasyon merkezinin mail adresi olarak info@corlu.bel.tr belirtilmektedir. https://www.corlu.bel.tr/rehbericerik/51/326/hayvan-barinagi adresi de rehabilitasyon merkezine ait olarak görülmektedir.
Bu iletişim bilgilerini kullanarak barınak hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca sokağınızda ya da mahallenizde yardıma ihtiyacı bulunan hayvanları bildirirsiniz. Benzer şekilde çok sayıda hayvana ev sahipliği yapan barınakta, dışarda yaşaması mümkün olmayan kedi ve köpeklere bakılmaktadır.
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkez Yorumları
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkez yorumlar arasındaki şikayetleri ulaşma zorluğu oluşturur. Barınağın kurulduğu tarih ve çalışma saatlerinin eksik olması eleştirilen konulardandır. Çalışma saatleri belirtilmedi ve ziyaret günleri net olmadığı için şikayetler mevcut.
Merkez hakkında yeni yapılan değerlendirmelerde ise hayvanlarla ilgilenilmediğine dair şikayetler var. Bir kullanıcı, çöpte bulduğu yavru bir kediyi veterinere gösterdikten sonra barınağa bıraktığını ama burada hayvan bakılmadığını belirtiyor. Ayrıca kedi barınaktan geri aldığını ve özel veterinerde tedavi ettirdiğini bildiriyor.
Başka bir hayvan sefer bakamadığı için barınağa bıraktığı kedisini kontrole gittiğinde bulunamadığı belirtiyor. Hayvanın kaçtığını söyleyen kişi, barınak görevlilerinin sorumsuzluğunu şikayet ediyor. Ayrıca mahallerdeki hayvanların çok olduğunu ve toplanmadığını belirten şikayetlere rastlanmıştır.
Bu şikayetler dışında merkezin hizmetinden memnun kalan kişilerde var. Yaralı hayvan bildirimine hızla gelindiği belirtiliyor. Hayvanların kış aylarında aç kalması için mama dağıtımı yapılması da olumlu karşılanıyor.
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Mama Bağışı Kabul Ediyor Mu?
Çorlu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon bağışları kabul edip etmediği bilgisi bulunamamıştır. Tek bir internet adresinde merkezin bağış kabul etmediğine dair bilgi bulunmaktadır. Ayrıca barınak hakkındaki yorumlarda mama götürdüğünü belirten hayvan severler var. Dolayısıyla bağış konusunda net bilgi için barınak yetkilileriyle görüşülmesi gerekiyor.
Yalnızca sokak hayvanlarına bakılan barınakta dışarda yaşaması mümkün olmayan hayvanlar bulunmaktadır. Yavrularında olduğu merkezde sahiplendirme işlemi yapılır. Sahiplendirme ve bağışlar konusunda görüşme amacıyla barınağa gidilebilir. Ayrıca yukarda yer alan iletişim bilgileri üzerinden bağışlar konusunda bilgi alınabilir.