Trabzon Barınağı - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Trabzon Barınağı

Home » Trabzon Barınağı

Trabzon Barınağı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmekte ve geçici barınma merkezi statüsünde faaliyet göstermektedir.

Trabzon Barınağı Nerede?

Trabzon Barınağı, 450 hayvan kapasitelidir. Barınak; Çağlayan Mahallesi Tuzaklı Küme Evleri No: 37 Ortahisar/ TRABZON adresi üzerinden doğa içinde hizmetlerine devam ediyor.

Haftanın her günü saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açıktır. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hizmet veriyor. Yani hem geçici bakım evi olarak hem de hayvanların tedavileri, aşılanma ve kısırlaştırılmaları konularında işlemler devam etmektedir.

Barınağın ziyaretçilere açık olduğu günler değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle ziyaret etmek veya hayvan sahiplenme için öncesinde merkezi telefonla arayarak bilgi alınması önem taşımaktadır. Ayrıca bırakılma istenen hayvanlar veya sokakta bulunup tedaviye ihtiyacı olan hayvanlarla alakalı da merkeze başvuruda bulunulmaktadır.

Araç ve ekipman desteği konusunda genel anlamda eksikleri olmadığı belirtilen ve ihbarlarda hayvanları kurtarma ve onlara bakmak için hızlı sürede görevlerine devam eden ekiplerden oluşan bir barınaktır. Ancak çeşitli dönemlerde çalışanlarla ilgili ve hayvanlara muamelelerle ilgili olumsuz yorumlar da bulunmaktadır.

<yoastmark class=

Trabzon Barınağı İletişim

Trabzon Barınağı iletişimleri için günün her saati açık olan telefon numarasına 05051806591 hatlarından erişim sağlanır. Yetkililer ve veterinerler ile hem telefonda hem de barınağa ziyarete giderek görüşme yapılmaktadır. Resmi Facebook adresi https://www.trabzon.bel.tr/Icerik?id=gecici-hayvan-bakimevi-ve-rehabilitasyon-merkezi üzerinden faaliyet gösteriyor.

2021 senesi içinde 450 köpeğin sahiplendirildiğini, 1068 kedinin de kısırlaştırıldığını belirten yetkililer, güçten düşmüş ve bakıma ihtiyacı olan köpek ve kedilere destek sağlanıyor.

Barınak İnstagram iletişimleri için https://www.instagram.com/trabzon_hayvan_koruma/ üzerinden faaliyetlerine devam etmektedir. 18 ilçeden getirilen sahipsiz hayvanlar, veteriner hekim tarafından sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ayrıca herhangi bir problemi olmayan canlılara üreme protokolleri kapsamında kısırlaştırma yapılıyor.

Trabzon Barınağı Yorumları

Trabzon Barınağı için hayvan severler tarafından yapılan yorumlar pozitif değerlendirilmektedir. Nitekim yemyeşil ormanların içerisinde geniş bir alana kurulan bir bölgedir. Tesis oldukça kapsamlı ve modern şekilde inşa edilmiştir. Kalıcı barınak olarak değil, geçici barınak formülünde faaliyet gösteriyor. Ayrıca sağlık hizmetlerinin tedavi, periyotların aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarının da genel olarak beğenildiğini söyleyelim.

Sadece birkaç farklı yorum da bazı bakıcıların çok sağlıklı davranmadığı ve hayvanlara eziyet ettiği yönünde olumsuz yorumlara rastlandığını belirtmekte fayda vardır. Bunun dışında ihbar edilen hayvanların alınması ve sağlık periyotları ile ilgili sağlık çalışmalarıyla alakalı olumsuz bir yoruma rastlanmamıştır. Ayrıca bu barınakla alakalı yapılan çok sayıda haber bulunmaktadır. Bu haberler arasında yine olumlu ve olumsuz değerlendirmelere rastlamak mümkündür.

Trabzon Barınağı Mama Bağışı Kabul Ediyor mu?

Trabzon Barınağı tarafından yapılmış herhangi bir bağış talebi ya da mama kabul programı bulamıyor. Ancak bağışta bulunmak ya da mama götürmek isteyen kişilerinde barınağı ziyaret etmesinde bir sakınca görülmüyor. Yardımda bulunmak isteyenlerin öncelikle telefon numaraları üzerinden merkezi arayarak yetkililerden bilgi almaları, ne tür ihtiyaçları olduğu konusunda bilgilendirmeleri önemlidir.

Genel olarak tesiste herhangi bir eksiklik veya ihtiyaç olmadığı da belirtiliyor. Bu tesiste genel olarak yapılan;

  • Yaraların pansuman edilmesi, iyileştirilmesi, kırık ve çıkık tedavileri uygulanıyor.
  • Kısırlaştırma programları ve aşılanma uygulanıyor.
  • Kulak küpesi ve çip takılıyor.
  • Kısa süreli bakıma ihtiyacı olan güçten düşmüş hayvanlara yardımcı olunuyor.
  • Kaldıkları süre içerisinde barınma ve beslenme ihtiyaçları gideriliyor.
  • Hamile olan sokak hayvanlarının doğum süreçleri gerçekleştiriliyor.
  • Yeni doğan yavrularının ilk aylarında bakım beslenme sağlanıyor.

Sahiplenmeyi düşünen hayvan sahipleri için de barınakta bulunan hayvanlarla alakalı sahiplendirme çalışmaları yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları